AutoRai

Print

Cadillac en Corvette hoofdsponsor Concours d'Elegance Paleis Het Loo

(14-6-2005)
Cadillac & Corvette Europe heeft zich als hoofdsponsor verbonden aan het meest toonaangevende klassieke auto-evenement van Nederland: het Concours d'Elegance in de voortuin van Paleis Het Loo.

Het komende evenement vindt plaats op 3 en 4 september 2005 en zal evenals voorgaande jaren een aantal van 's werelds meest exclusieve klassieke auto's tonen.

Hét kenmerk van het Concours d'Elegance Paleis Het Loo is de hoge kwaliteit van de getoonde collectie auto's. In deze bijzondere omgeving, waar alles bovendien draait om presentatie, schoonheid, klasse en kwaliteit, zijn de merken Cadillac en Corvette bijzonder op hun plaats. Deze iconen van de Amerikaanse auto-industrie hebben niet alleen een grootse en indrukwekkende historie, maar zijn ook met hun actuele modellen zeer goed in staat om autominnende bezoekers aan zich te binden. Cadillac is op het evenement aanwezig met het complete actuele modellengamma, bestaande uit de stijlvolle sedans CTS en STS, de exclusieve roadster XLR, de toenemend populaire Escalade en de eigenzinnige crossover SRX. Ook de uiterst sportieve Corvette Coupe en Convertible van de zesde generatie is voor het publiek van dichtbij te bewonderen.

Speciaal thema rond klassieke Corvette's
Corvette-liefhebbers mogen het evenement in elk geval niet missen, omdat de tussen 1953 en 1967 geproduceerde exemplaren een van de drie speciale thema's binnen het Internationale Concours vormen. De organisatie heeft een aantal van de meest zeldzame zes- en achtcilindermodellen bij elkaar weten te brengen. De andere twee thema's hebben de zinnenprikkelende titels 'Grandes Limousines tot 1914' en 'Selection Bugatti Type 57/S' meegekregen.

Deze en andere auto's plus hun stijlvol geklede inzittenden, zullen in het Internationale Concours onderling strijden om de prijzen voor de mooiste auto's. Uit de circa honderd deelnemers zal er uiteindelijk één de eervolle titel 'best of show' winnen. De internationale jury bestaat uit deskundige autokenners en -ontwerpers.

Nationaal Concours
Naast het Internationale Concours is er ook een Nationaal Concours, met het thema de open sportwagen van 1950 tot 1970. Hier zullen de meest bijzondere modellen van Nederlandse inschrijvers hun opwachting maken. Bijzonder spectaculair beloven weer de acceleratiesprints met de vooroorlogse auto's te worden. Op het evenement is echter meer te zien dan alleen maar auto's. Zo is er een Shopping Arcade, waar automobilia, kleding, kunst, en al dan niet autogerelateerde boeken, affiches, prenten en kunst te koop zijn. Een en ander zal bijzonder stijlvol en in de sfeer van het evenement zijn ingericht. Ook zullen stuntvliegtuigen een show opvoeren en is er een muzikale omlijsting van het evenement.

Het concours wordt dit jaar voor de zesde maal georganiseerd en neemt op de Europese kalender van vooraanstaande auto-evenementen een prominente plaats in. Cadillac & Corvette Europe was ook vorig jaar al een van de hoofdsponsors.