Politie Gelderland-Zuid

Jongen vast na joyrijden en vernielingen

Nijmegen 12-06-2005 - (01)

Zaterdagnacht is een 13-jarige Nijmegenaar in zijn woonplaats aangehouden voor vernieling van autospiegels en joyrijden in de auto van een familielid. De jongen wordt langer vastgehouden omdat hij ook verdacht wordt van diefstal van een bromfiets.

Getuigen hadden gezien dat de verdachte tegen autospiegels aantrapten en waarschuwden daarop de politie. Agenten troffen de jongen aan, waarbij hij de vernielingen bekende. Daarnaast gaf de jongen aan ook in de auto van een familielid gereden te hebben. Tijdens het onderzoek werd bij dit voertuig ook schade aangetroffen. Tijdens het onderzoek bleek dat de jongen ook verdacht wordt van een eerdere diefstal van een bromfiets. Daarover wordt hij ook verhoord.

Na de aanhouding hebben agenten een onderzoek ingesteld naar de beschadigde autos in de omgeving van de Nijenrodestraat. Daarbij zijn niet alle voertuigen meer aangetroffen. De politie wil graag in contact komen met autobezitters die deze avond, in de genoemde omgeving schade aan hun voertuig hebben opgelopen.