AutoRai

Print

Aanpassing McGregor Porsche GT3 Cup Challenge

(10-6-2005)
Om het spektakel van de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge tijdens de Marlboro Masters te vergroten, is het raceformaat van de klasse enigszins aangepast. Gedurende de Top 10 kwalificatie op de vroege zondagochtend komen de professionals in actie in plaats van de semi-proâs.
Dit betekent dat de toeschouwers al vanaf 9:15 uur worden getrakteerd op de rijkunsten van bekende coureurs als Tim en Tom Coronel, Duncan Huisman en Sebastiaan en Michael Bleekemolen. De Marlboro Masters vindt het komende weekeinde, 11 en 12 juni, plaats op Circuit Park Zandvoort.

De Marlboro Masters trekt traditioneel tienduizenden bezoekers. Velen zijn al ruim voor het begin van het hoofdprogramma op het circuit aanwezig. Voor deze toeschouwers heeft de organisatie van de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge, in overleg met alle betrokkenen, het raceformaat aangepast. Van 9:15 tot 9:45 uur neemt de crème de la crème van de nationale autosport het tegen elkaar op. De tien snelste topcoureurs uit de zaterdagrace van de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge krijgen ieder slechts één ronde de kans om een goede trainingstijd neer te zetten! De snelste professional wordt beloond met de pole position voor de tweede race van het weekeinde, die om 12.25 uur begint.

Het race formaat ziet er als volgt uit:

Vrijdag 10 juni 13.00 â 13.30 uur eerste kwalificatietraining: Semi-pro

Zaterdag 11 juni 17.10 â 18.10 uur eerste race McGregor Porsche GT3 Cup Challenge:
Start: pro
Finish: semi-pro

Zondag 12 juni 9.15 â 9.45 uur Top 10 kwalificatie: Pro

Zondag 12 juni 12.25 â 13.25 uur tweede race McGregor Porsche GT3 Cup Challenge:
Start: semi-pro
Finish: pro

Elke equipe in de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge bestaat uit een âproâ en een âsemi-proâ, die elkaar halverwege elke race afwisselen tijdens een verplichte pitstop annex rijders- en bandenwissel.