Gemeente Hulst


Persbericht - 18.04.2005

Opnieuw hekwerk Beatrixboom

Ter viering van de geboorte van Prinses Beatrix werd in 1938 in Hulst een boom geplant, die de naam Beatrixboom kreeg. De boom kreeg een plaatsje op de kruising Frans van Waesberghestraat en het Houtenkwartier. Rondom de boom werd een smeedijzeren hekwerk geplaatst. Dit was vervaardigd door de heer R. Lampo uit Hulst.

In 1974 werd de Frans van Waesberghestraat gereconstrueerd. Tijdens werken is de Beatrixboom verplaatst naar het s-Gravenhofplein te Hulst (voor het pand met huisnummer 8). Het hekwerk is daar echter nooit terug geplaatst. Waar het hekwerk is gebleven, is niet bekend.

Op vrijdag 10 juni 2005 wordt de Beatrixboom voorzien van een perfecte kopie van het originele hekwerk. De zoon van de heer R. Lampo, de heer D. Lampo, werkt momenteel aan de hand van de originele tekeningen aan de vervaardiging van een nieuw hekwerk. Hij doet dit op ambachtelijke wijze. Garagebedrijf De Beule te Kapellebrug stelt hiervoor hun smederij beschikbaar. Deze smederij is ingericht met machines en gereedschap, wat werd overgenomen van de voormalige Lagere Technische School (LTS) te Hulst. In totaal is de heer Lampo zon 6 maanden aan de slag om het hekwerk te vervaardigen.

Ter gelegenheid van haar zilveren ambtsjubileum brengt Koningin Beatrix op vrijdag 10 juni 2005 een bezoek aan onze provincie. Op die dag wordt in Hulst het hekwerk geplaatst. Daaraan wordt een feestelijk tintje gegeven. Hiervoor worden nog uitnodigingen verzonden, waaronder uiteraard aan de familie Lampo.

De beplanting rondom de Beatrixboom is ondertussen reeds verwijderd. Momenteel worden voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd, met het oog op de voorziene bestrating.

---

Gemeente Hulst
Team Communicatie
Cindy van Driessche.
Tel : 0114-389137
Email: cde@gemeentehulst.nl