AutoRai

Hyundai hoofdsponsor WK Jeugdvoetbal

(7-3-2005)
Hyundai is hoofdsponsor van het FIFA wereldkampioenschap voetbal voor teams tot 20 jaar, dat dit jaar van 10 juni tot en met 2 juli in Nederland wordt gehouden. Het Koreaanse automerk, momenteel de nummer 7 van de wereld, levert in totaal liefst 108 autoâs aan het organisatiecomité.
De loting van het WK voor Jeugdteams wordt zondag, 6 maart 2005, om 18.15 uur door FIFA President Joseph S. Blatter in de Jaarbeurs in Utrecht verricht. De officiële overdracht van het wagenpark heeft omstreeks 15.30 uur plaats.

Hyundai levert aan de organisatie niet alleen personenautoâs zoals de XG, Sonata, Trajet en Matrix, maar ook een aantal Hyundai H 200 bedrijfswagens.

Hyundai is ook hoofdsponsor van het WK Voetbal, dat volgend jaar in Duitsland wordt gehouden. Afgelopen week werd het sponsorcontract met de FIFA tot 2014 verlengd. Het automerk is sinds Euro 2000 ook hoofdsponsor van de UEFA, dat verantwoordelijk is voor de organisatie van het Europees Kampioenschap voetbal. In de Nederlandse competitie treedt Hyundai als belangrijkste sponsor op voor NAC uit Breda.

Er nemen 24 landenteams aan het WK jeugdvoetbal deel. De wedstrijden worden in de stadions in Doetinchem, Enschede, Emmen, Kerkrade, Tilburg en Utrecht gespeeld.