Landstede


Actie voor Oekraïense kindertehuizen

Eerstejaars studenten van de opleiding voor Onderwijsassistent van Landstede Raalte houden momenteel een actie voor kinderen in Oekraïense kindertehuizen.

Eén van de studenten van de opleiding Onderwijsassistent gaat deze zomer naar Oekraïne. Zij gaat daar, samen met een aantal andere mensen, activiteiten organiseren in een zomerkamp. Daar komen tehuiskinderen uit de buurt van dat zomerkamp.

De nood in de Oekraïne is hoog, de economische vooruitzichten zijn slecht. Dat is dan ook vaak de reden dat ouders besluiten hun kinderen op straat te zetten of onder te brengen in een tehuis. De situatie in de tehuizen is ronduit erbarmelijk.
De studenten van de Opleiding Onderwijsassistent zamelen komende weken geld in om deze kinderen iets extras te kunnen geven. Ballen, klei, stiften, muziekinstrumenten e.d. zijn voor ons heel gewoon maar voor deze kinderen zeer bijzonder.

Met veel enthousiasme zijn de studenten aan het werk gegaan om zoveel mogelijk geld in te zamelen. De studenten gaan zelf cakes en taarten bakken die men kan kopen. Ook houden ze een sponsorloop op skeelers en ondernemen vele andere activiteiten om geld voor de Oekraïense kinderen in te zamelen. In de kantine van Landstede Beroepsopleiding aan de Zwolsestraat verkopen ze donderdag 2 juni tijdens de middagpauze zelfgebakken pannenkoeken en poffertjes.

Opleiding Onderwijsassistent