Ingezonden persbericht


Persbericht

Breukelen, 2 juni 2005

Locatienet is Tele Atlas Partner Of The Year!

Het beursgenoteerde Tele Atlas heeft Locatienet, aanbieder van online geografische en mobiliteitsinformatie, op haar jaarlijkse partner evenement op 31 mei jl. uitgeroepen tot Partner Of The Year. Locatienet treedt daarmee in de voetsporen van andere bekende Nederlandse ondernemingen als TomTom, Alturion en Evo IT. Vincent Maenhaut, Sales & Marketing Director van Tele Atlas vertelde, dat Locatienet deze eer te beurt viel vanwege de sterke uitbreiding van het dienstenportfolio en de significante bijdrage aan de omzet van Tele Atlas Benelux in 2004.

Locatienet is één van de belangrijkste aanbieders van routeplanners in Nederland. Het bedrijf is vooral bekend van de websites www.locatienet.nl en www.routenet.nl, waar gratis online route-informatie te vinden is. Deze websites worden maandelijks door miljoenen mensen geraadpleegd. Daarnaast levert Locatienet interactieve routebeschrijvingen, plattegronden en locatiezoekers op ASP-basis aan meer dan 4500 Nederlandse en Belgische organisaties en portals. De routeplanner van Locatienet wordt bijvoorbeeld gebruikt op websites van BP, Citroen, KPN en tal van winkelketens en op portals als 12move, Ilse, Tiscali en Zibb.nl.

De producten van Locatienet worden ontwikkeld met de software van het Duitse PTV en kaartmateriaal van Tele Atlas. Tele Atlas is een van de toonaangevende leveranciers van geavanceerde geografische databases. Het bedrijf levert gedetailleerde, digitale wegenkaarten van heel Europa en Noord-Amerika, waarmee routeplanners en geografische navigatiesystemen gerealiseerd kunnen worden. De samenwerking tussen Locatienet en Tele Atlas startte al in 2000. Vorig jaar nog werd een nieuwe overeenkomst voor de levering van kaartmateriaal voor heel Europa getekend. Afgesproken werd dat Locatienet de digitale kaartinformatie van Tele Atlas in al zijn toepassingen en producten gebruiken zal.


---

Noot voor de pers: meer informatie over Locatienet kunt u vinden op www.locatienet.com. U kunt ook contact opnemen met Sebastiaan Raaphorst, telefoon: 0346-581671 of per e-mail: sebastiaan@locatienet.com.