Politie Hollands Midden

Datum: 2 juni 2005

Noordwijkerhout Aanrijding

Een 16-jarige bromfietser uit Noordwijkerhout verleende op woensdag 1 juni, rond 19.35 uur, op de kruising Van der Weijdenlaan met de Vermeulenstraat geen voorrang aan een 23-jarige automobiliste uit Oegstgeest. Een 16-jarige jongen uit Noordwijkerhout die bij de bromfietser achterop zat raakte met zijn been de auto en liep daardoor een open scheenbeenbreuk op. Hij werd overgebracht naar het LUMC.

Valkenburg Man slaat met bijl in op snackbar

De politie hield woensdagavond 1 juni in Valkenburg een 48-jarige man uit die plaats aan. De man was, rond 19.00 uur, met een bijl naar een snackbar aan de Ringweg gelopen en vernielde daar ramen, houten wanden en een koelvitrine. Ook het gereedschap van een tegelzetter moest het ontgelden. Deze 37-jarige man uit Schiedam die daar op dat moment aan het werk was, de snackbar was in renovatie, maakte zich snel voor het geweld uit de voeten. De verdachte is ingesloten. De politie stelt vandaag een nader onderzoek in naar het motief van de vernielingen.

Leiden Auto over de kop

Een 26-jarige automobilist uit Leiden raakte op donderdag 2 juni, rond 01.35 uur, op de Oegstgeesterweg in een flauwe bocht de controle over zijn auto kwijt. De auto raakte in een slip, raakte een lantaarnpaal en ging over de kop. De Leidenaar is voor de behandeling van een aantal schaafwonden en voor controle overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.

Leiden Onder invloed rijden

De politie controleerde op donderdag 2 juni rond 00.45 uur op de Maresingel een 30-jarige automobilist uit Leiden. De agenten stelden drankgebruik bij de man vast en hielden hem aan. De aan het bureau uitgevoerde ademanalyse gaf als uitslag 540 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachte op.

Leiden Aanhoudingen na diefstal geld De politie heeft op woensdag 1 juni, omstreeks 21.30 uur, drie mannen aangehouden. Twee mannen, een 38-jarige en een 34-jarige Leidenaar hadden geld gestolen van een 23-jarige Leidenaar. De 23-jarige was geld verschuldigd aan de mannen, maar vermoedelijk niet het bedrag wat zij hebben ontvreemd. De 23-jarige heeft daarop de politie ingeschakeld. De politie heeft de twee Leidenaren aangehouden. Uit de verklaringen van deze mannen bleek echter dat de aangever geweld tegen hen gebruikt had, nadat zijn geld was gestolen. Op basis van de verklaringen is ook de aangever aangehouden. De politie stelt een nader onderzoek in naar het voorval.

Leiden Viertal aanhoudingen De politie heeft op donderdag 2 juni, omstreeks 24.00 uur, op de Zuidsingel een viertal jongeren aangehouden. De jongeren, afkomstig uit Leiden, in de leeftijd van 17 tot 21 jaar, zijn aangehouden op verdenking van poging diefstal uit auto en het vermoedelijk in het water gooien van een fiets. De fiets is inmiddels uit de sloot gehaald. Drie van de vier jongens zijn bekenden van de politie. De politie heeft de verdachten en getuigen gehoord en heeft proces-verbaal tegen de jongens opgemaakt.

Alphen a/d Rijn Mishandeling

De politie hield woensdag 1 juni rond 18.30 uur op de Ridderhof een 38-jarige man uit Alphen aan den Rijn aan als verdachte van het mishandeling van een 38-jarige plaatsgenoot. Beiden kennen elkaar. De verdachte was een horecagelegenheid aan de Ridderhof binnengelopen waar het slachtoffer eigenaar van is. Binnen ontstond ruzie. Dit liep uit in een vechtpartij die zich buiten voortzette. Daarbij werd het slachtoffer geslagen en geschopt. Ook sneuvelde een terrastafel. Nadat de politie de verdachte had aangehouden keerde de rust terug. De verdachte is ingesloten. De politie stelt vandaag een nader onderzoek in.

Alphen a/d Rijn Winkeldiefstal

Een 18-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn pleegde op woensdag 1 juni rond 14.15 uur bij een supermarkt in de Ridderhof een winkeldiefstal. De vrouw rekende een aantal boodschappen die ze in de winkel gedaan had niet af. Zij had deze in een tas laten zakken. Dit was opgemerkt door het personeel van de supermarkt die de vrouw meenam en overdroeg aan de politie. De politie heeft de vrouw gehoord waarna ze na het opmaken van een proces-verbaal later in de middag het politiebureau weer mocht verlaten.

Reeuwijk Onder invloed rijden De politie controleerde op donderdag 2 juni op de Oudeweg een 32-jarige automobilist uit Reeuwijk. De agenten stelden drankgebruik bij de man vast en hielden hem aan. De aan het bureau uitgevoerde ademanalyse gaf als uitslag 420 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachte op.

Bodegraven Inbraak in winkel De politie doet onderzoek naar een inbraak die plaats vond op donderdag 2 juni, omstreeks 04.30 uur, in een winkel aan de Van Tolstraat. Vermoedelijk hebben meerdere personen de inbraak gepleegd. Via de achterzijde van de winkel hebben zij met inbrekerswerktuigen de deur kunnen openen en zijn binnengetreden. Vervolgens hebben zij diverse elektronische apparatuur mee kunnen nemen. Naar aanleiding van het inbraakalarm is de politie ter plaatse gegaan. De inbrekers zijn vermoedelijk gestoord tijdens hun werkzaamheden, omdat apparatuur in de nabije buurt op straat is terug gevonden.

Gouda Vechtpartij De politie is naar aanleiding van een melding op woensdag 1 juni, omstreeks 15.20 uur, naar de Agnietenstraat gegaan. Daar zouden twee personen en een beveiligingsbeambte in een gevecht verwikkeld zijn. De politie heeft de twee personen, een 27-jarige man en een 19-jarige vrouw uit Gouda, aangehouden op basis van openlijk geweld. De beveiligingsbeambte, een 29-jarige inwoner van Capelle aan den IJssel, is tevens gehoord. De politie onderzoekt wie de schuldigen zijn in deze zaak en zullen meerdere getuigen horen.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Politie Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( District Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --