ANBO

Projecten

ANBO Vizier wordt vernieuwd

Wanneer Vernieuwd?

Donderdag 26 mei valt een compleet vernieuwd blad bij de lezer op de mat.

Een vernieuwd ANBO Vizier? Deze formule is toch nog niet zo oud?

Dat klopt. De bladformule van ANBO Vizier is begin 2003 ook gewijzigd. Zowel qua vorm als qua inhoud. Kort daarop is deze formule iets versoberd. Dit is de Vizier zoals u hem tot het meinummer van 2005 maandelijks ontving.

Maar waarom dan nu weer een verandering?

Wij vinden dat het magazine beter kan. Uit recent onderzoek onder een grote groep bestaande en potentiële leden van ANBO, blijkt dat zij dat ook vinden. Zij gaven aan dat ze meer willen lezen over wat de ANBO doet en welke successen ze boekt. Ook blijkt dat veel lezers willen dat we in ANBO Vizier explicieter stelling nemen voor of tegen belangrijke maatschappelijke kwesties. En uit het onderzoek blijkt, dat mensen zich willen herkennen in het blad en in de mensen die aan het woord komen. Bovendien blijkt dat mensen meer willen lezen over gezondheid, reizen en vrijwilligerswerk. Deze onderwerpen kunt u straks allemaal in de nieuwe ANBO Vizier vinden.

U heeft het over een onderzoek?

Onlangs heeft een onafhankelijk onderzoeksbureau, Motivaction, een onderzoek uitgevoerd naar de wensen en behoeften van onze bestaande en potentiële leden. Hieruit is heel veel informatie gekomen die we dankbaar hebben gebruikt bij de vernieuwing van ANBO Vizier.

Kan de ANBO zon vernieuwing wel betalen?

Zelf hadden we zon vernieuwing van ANBO Vizier nu niet kunnen betalen. Maar onze partner bij het maken van het magazine, PSH, bood aan om deze vernieuwing, en het onderzoek dat eraan vooraf ging, voor ons te bekostigen.

Wat gaat er precies veranderen aan ANBO Vizier?

Eigenlijk alles. Het uiterlijk én het innerlijk. Het interview met de bekende Nederlander gaat bijvoorbeeld verdwijnen. Daarvoor in de plaats komt een artikel over een onderwerp waar de ANBO-leden zich in kunnen herkennen. In het eerste nieuwe nummer gaat de journalist bijvoorbeeld mee op stap met mensen die activiteiten organiseren om verschillende culturen met elkaar in contact te brengen. In de nieuwe ANBO Vizier gaan we bovendien structureel aandacht schenken aan gezondheid en medische zaken en verrassen we u met enkele nieuwe, interessante rubrieken. Een aantal heilige paginas zoals de contact- puzzel- en brievenpagina blijft bestaan.