AutoRai

Print

Bijna 10 miljoen Nissans verkocht in Eropa

(1-6-2005)
Nissan zal deze zomer in Europa zijn 10 miljoenste auto verkopen. Deze historische mijlpaal viert het merk met diverse festiviteiten en een speciale advertentiecampagne in West-Europa.
Nissan-rijders kunnen indirect meedelen in de feestvreugde: er valt te profiteren van diverse aanbiedingen, zoals speciale financieringsvoorstellen en tot 2000 euro korting op een nieuwe Almera, Tino en Primera. De advertentiecampagne onderstreept Nissans âSHIFT_â-strategie.

Brian Carolin, Senior Vice-President, Sales and Marketing bij Nissan Europe in Parijs vertelt over de mijlpaal: âWe zijn erg trots op ons erfgoed in Europa. De 10 miljoenste verkochte Nissan is niet alleen een schitterend bewijs van onze gezonde organisatie, het betekent ook dat onze klanten de hoge kwaliteit, het expressieve design, het rijgedrag en het functionele interieur van Nissan waarderen.â

Aftellen
Sinds 1984 en tot het eind van april dit jaar heeft Nissan maar liefst
9.803.000 autoâs verkocht, verspreid over zeventien Europese landen. Het aftellen is dus begonnen: deze zomer zal Nissan zijn 10 miljoenste auto verkopen in Europa. Vanwege Nissans uitbreidende modelaanbod en de vele modelintroducties is het moeilijk om te voorspellen waar die
10 miljoenste Nissan geproduceerd en verkocht zal worden. Het kan een Micra zijn uit de Engelse fabriek in Sunderland of een Pathfinder uit de fabriek in het Spaanse Barcelona.

Nissans grootste afzetmarkt in Europa is Groot-Brittannië, waar vorig jaar 105.000 autoâs zijn verkocht. Op de voet volgen Italië, Spanje, Duitsland en Frankrijk. De snelstgroeiende afzetmarkt voor Nissan is Rusland. Daar werden vorig jaar meer dan 28.000 autoâs verkocht.

Veel modelintroducties
Dit jaar lanceerde Nissan al de Murano, een Crossover, de Pathfinder, een volledig nieuwe 4x4 die in Spanje gebouwd wordt, en de 350Z Roadster. Nissan onthulde de Navara Double Cab pick-up op de Autosalon van Genève in maart dit jaar en de Navara King Cab in Barcelona in mei. De Navara wordt geproduceerd in Spanje, net als de Pathfinder. Deze zomer zal Nissan de Navara introduceren. Later dit jaar, in de herfst lanceert Nissan de nieuwe Micra C+C, een combinatie van een coupé en een cabriolet op basis van Nissans bestverkochte kleine auto. De C+C zal in Groot-Brittannië gebouwd worden.