Gemeente Breda

Minister Pechtold bracht bezoek aan Breda



Op maandag 30 mei jl. bracht minister A. Pechtold (Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties) 's middags een werkbezoek aan Breda. Het programma stond in het teken van burgerparticipatie en burgerinitiatieven met het accent op Hart voor je Buurt-projecten.

Na een bezoek aan de Grote Kerk bezocht de minister het kunstproject van Martin Peulen, dat met financiële steun van Hart voor je Buurt tot stand kon komen in de doorgang tussen twee flats aan Middenlaan 462-470. In twee cirkels met een doorsnee van zo'n zes á zeven meter portretteerde Martin de bewoners van de flat.

Daarna ging de minister per bus naar jongerencentrum Galaxy. Daar bezocht hij een marktje waar bewoners zich presenteerden met Hart voor je Buurt-projecten, zoals kindertuinen De Molenley, de bank aan het Ingenhouszplein, een bloementuin in Ulvenhout, de opvoering van de muscial Jesus Christ Superstar en kinderboerderij Breda-Noord. Tot slot bracht de minister een bezoek aan het graffity-project in de Walpadtunnels in de Haagse Beemden.