EMEXUS

Emexus opent kantoor in Verenigde Staten

Mobiele dienstverlener wil marktaandeel verder vergroten vanuit lokale vestiging

Almere, 31 mei 2005 - Mobiele dienstverlener Emexus opent op 1 juni aanstaande haar Amerikaanse vestiging in New York. Het afgelopen half jaar is Emexus qua berichten volume gegroeid tot een van belangrijkste spelers in de Amerikaanse markt. Met het Amerikaanse kantoor, dat onder leiding komt te staan van mede oprichter Frans van Hulle, richt Emexus zich op het verder vergroten van het marktaandeel in met name de mobile marketing en mobile entertainment diensten. Met de lokale vestiging kan sneller ingespeeld worden op ontwikkelingen in de markt en is het mogelijk om persoonlijke advies en support te bieden.

Het Amerikaanse kantoor is wereldwijd de derde lokatie van Emexus, na de vorig jaar geopende Maleisische vestiging en het kantoor in Almere. Al sinds 2003 bedient het bedrijf vanuit Europa en Azië verschillende klanten in de Verenigde Staten. Emexus verwacht vanuit de lokale vestiging de Amerikaanse en Canadese markt te voorzien van geavanceerde mobiele oplossingen op het gebied van SMS, MMS en gaming. In een later stadium zullen ook de commerciële mogelijkheden in Zuid-Amerika onder de loep worden genomen.

De opening van de Amerikaanse vestiging is voor Emexus een belangrijke stap op weg naar wereldwijde dienstverlening. Frans van Hulle, mede-oprichter en voorheen Director Business Development van Emexus, licht de Amerikaanse uitbreiding toe: 'De mobiele markt in Amerika loopt op sommige punten achter op die van Nederland, maar is hard bezig met een inhaalslag en biedt daarom enorm potentieel. Emexus heeft afgelopen half jaar buitengewone groeicijfers laten zien in de VS markt, de verwachting is dat we met de aanwezige kennis en ervaring binnen Emexus deze groei kunnen voortzetten. Ook huidige klanten vinden het prettig een lokaal aanspreekpunt te hebben, we kunnen nu nog beter bovenop de 'business' zitten en we leveren letterlijk met onze drie kantoren in verschillende tijdzones 24x7 support.


-----------------
Emexus Group B.V.
Emexus is een wereldwijde speler op het gebied van mobiele toepassingen. Het unieke Emexus Platform biedt organisaties een eenvoudig en snel in te zetten omgeving voor de ontwikkeling en implementatie van mobiele toepassingen op het gebied van Mobile Marketing, Mobile Entertainment en Mobile Internet. Ook is Emexus groot in het adviseren en ontwikkelen van op maat gesneden mobiele oplossingen met haar Customized Solutions tak. Inmiddels werkt Emexus vanuit kantoren in Nederland en Maleisië voor 150 bedrijven in 17 landen in Europa, Asia Pacific en Noord Amerika, waaronder: Philips, Vodafone, T-Mobile, ECI, Organon, Rabobank, Alex.nl en Canal+. De mobiele applicaties van Emexus zijn aangesloten op de belangrijkste 'SMS aggregators' in de wereld, waardoor klanten van Emexus eenvoudig toegang hebben tot meer dan 1 miljard mobiele consumenten wereldwijd.