CORDAID

Do reikt Cool2Care award uit

Zangeres en Memisa-ambassadrice Do reikt woensdag 1 juni, tijdens een gala-avond, een award uit aan de winnaar van Memisa's jongerenproject Cool2Care. Een project waarbij kinderen van 8 tot 12 jaar gedurende het afgelopen schooljaar actief nadachten over de problemen van hun leeftijdsgenootjes in arme landen. De opdracht aan de ruim twintig deelnemende scholen, was het produceren van een videoclip. De makers van de beste acht filmpjes zijn uitgenodigd voor de gala-avond in het Event Plaza in Rijswijk.

De feestelijke afsluiting van het Cool2Care-project 2004-2005 vindt plaats in de periode waarin Memisa haar 80-jarig jubileum viert. Enkele scholen hebben een videoclip ontwikkeld die aansluit bij de jubileumcampagne Gezondheid begint bij moeder en kind. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je als kind tijdens het voetballen gewond raakt en naar de dokter moet? Iemand brengt je met de auto naar de dichtstbijzijnde huisarts. Dat de toegang tot gezondheidszorg in Afrika een stuk minder gemakkelijk is, heeft een van de scholen proberen uit te beelden.

Thema
Do; 'De campagne is bedoeld om jongeren op een moderne en eigentijdse wijze bewust te maken van het werk van Memisa. Daarvoor zijn aansprekende gezondheidszorgprojecten, waarbij de zorg voor moeders en kinderen centraal staat, geselecteerd. Maar het thema van de filmpjes konden de kinderen zelf kiezen. Zo hebben jongeren van een creativiteitscentrum Afrikaanse en Nederlandse huizen gemaakt van klei, en een groep meiden van een ponyclub het leven en de gezondheid van een paard hier en een paard in een ontwikkelingsland vergeleken.'

Concert
Tijdens de gala-avond krijgen de genodigden alle filmpjes te zien en zal Do een concert geven. De presentatie wordt verzorgd door Ronald Wüstenberg.
Het Cool2Care-project wordt gesponsord door de Nationale Commissie voor internationale en Duurzame Ontwikkeling (NCDO) en zal in september voor de tweede keer van start gaan. Dan zullen ook middelbare scholen worden uitgenodigd aan het project deel te nemen.


---


---

Noot voor de redactie,