Ingezonden persbericht


Nieuwe president voor het Parma Ham Consortium

Stefano Tedeschi aan het stuur

Parma, Amsterdam 30 Mei 2005 - Stefano Tedeschi is de nieuwe president van het Parma Ham Consortium. Deze beslissing is eind vorige week door het nieuwe bestuur van het Consortium, dat voor het eerst in het hoofdkantoor aan de Via dell' Arpa in Parma bijeenkwam, genomen.

Stefano Tedeschi is 52 jaar oud en heeft uitgebreide ervaring in de sector vanuit het Consortium zelf als bedrijfsdirecteur, als wel daarbuiten als managing director van 4 productie bedrijven: Salumificio di Langhirano (Parma), Prosciuttificio di Boschetto (Parma), Alcisa (Bologna), Prosciuttificio Alfriuli (San Daniele).

Stefano woont met zijn vrouw en zoon in Bologna en heeft sinds 1978 gewerkt voor Alcisa, een familie bedrijf met vestigingen in Zola Predosa. De nieuwe president heeft in zijn functie van vice-president van het Consortium van San Daniele uitgebreide ervaring met de problematiek van de Consortia opgedaan. Onlangs was hij zelfs tijdelijk hoofd van dit Noord Italiaanse Consortium, pas onlangs is hij hieruit teruggetreden. Daarnaast was hij voorzitter van het ISIT, Istituto Salumi Italiani Tutelati (Instituut van de gezamenlijke Italiaanse vleeswaren) dat een aantal activiteiten van de vleeswaren Consortia coördineert.

Tedeschi neemt de functie over van Alessandro Utini, die sinds vorig jaar Februari hoofd van het Consortium was en samen met de heer Pierluigi Gualerzi vice-president wordt. Hij was genomineerd door de nieuwe Raad van Bestuur van het Consortium, dat op 16 April jongstleden volgens de nieuwe statutaire richtlijnen van het Italiaanse Ministerie van Landbouw was samengesteld. De nieuwe richtlijnen beogen de samenstelling van het bestuur meer in evenwicht te brengen. De producenten hebben hierin meer inspraak gekregen dan voorheen.

Stefano Tedeschi zal een branche met een consumentenomzet van meer dan 1.500 mln Euro's aan gaan sturen, een branche die aan de productie zijde 5,400 varkens mesters, 140 slachthuizen, meer dan 180 productiebedrijven en ongeveer 3000 werknemers in de Parma regio vertegenwoordigd.

Tot de belangrijkste prioriteiten van het nieuwe bestuur behoren de producenten van Parmaham een grotere stem te geven in de besluitvorming, aandacht voor productontwikkeling en de ontwikkeling van nieuwe markten meer aandacht te geven.

"Mijn eerste doel is een sector die te lijden heeft van de algehele crisis in de levensmiddelen sector, weer nieuw leven in te blazen" verklaart Stefano Tedeschi. "we zullen al onze energie steken in een verdere verbetering van het kwaliteitsimago van Parmaham. Verbetering van de onderlinge samenwerking en de ontwikkeling van een positieve synergie tussen de grotere en kleinere bedrijven binnen de sector zijn hierbij belangrijk. Hiermee kunnen we beter de uitdagingen van de wereldmarkt aan en kunnen we ons richten op de verbetering van de positie en penetratie van Parmaham".

Verkoop cijfers 2004

|N°. Parma Hammen verkocht in Italië  |7,747,362                            |
|Nr. Parma Hammen export              |1,636,510                            |
|Totale Verkopen                      |9,383,872                            |
Balans 2004

|Productie omzet                      |810,000,000E                         |
|Consumenten omzet                    |1,500,000,000E                       |
Voor verdere informatie:

Consortium Parmaham in Nederland: Jacques van der Bend Tel : 020-6633912 Mobiel: 06-24246125
E-mail: bdnl@planet.nl


---- --