Gemeente Den Haag

mei 2005
Aanleg fietspaden Volendamlaan (19 mei)

Maandag 30 mei 2005 begint de aanleg van de vrijliggende fietspaden op de Volendamlaan tussen de Soestdijksekade en de Oude Haagweg. De aanleg van deze fietspaden is één van de onderdelen van het 'Meerjarenprogramma Fiets 2003 t/m 2006'. De gemeente Den Haag wil hiermee het fietsgebruik in de stad stimuleren en veiliger maken.

Werkzaamheden
Naast de aanleg van vrijliggende fietspaden, worden tegelijkertijd ook andere werkzaamheden uitgevoerd. Het gaat om het (gedeeltelijk) herstraten van trottoirs, het verplaatsen van de langsparkeervakken, onderhoud aan de rijweg Volendamlaan, het vervangen van de riolering en het aanleggen van de Randstadrailhalte Monnickendamplein.

Fasen
Het werk wordt in delen uitgevoerd van mei tot en met december 2005. De zes verschillende fasen zijn:
Fase 1: aanleggen Randstadrailhalte Monnickendamplein en herinrichting Escamplaan;
Fase 2: herinrichten Volendamlaan, tussen de Escamplaan en de Medemblikstraat;
Fase 3: herinrichten en vervangen riolering Volendamlaan, tussen de Escamplaan en de Soestdijksekade;
Fase 4: herinrichten noordzijde Volendamlaan, tussen de Medemblikstraat en de Leyweg;
Fase 5: herinrichten zuidzijde Volendamlaan, tussen de Leyweg en Medemblikstraat;
Fase 6: herinrichten Volendamlaan, tussen de Oude Haagweg en Leyweg.

Informatiebijeenkomst
Over de uitvoering van de werkzaamheden op de Volendamlaan wordt ook een informatiebijeenkomst gehouden. Deze inloopavond vindt plaats op woensdag 1 juni a.s. in het pand van Stichting Wijkberaad, Hoogkarspelstraat 83 in Den Haag. Tussen 19.00 uur en 20.30 uur kunnen belangstellenden binnenlopen voor meer informatie over het plan en de uitvoering.

Meer informatie
Meer informatie over het Meerjarenprogramma Fiets 2003 t/m 2006 en de projecten is ook te vinden op internet: www.denhaag.nl/fietsvoorop!.