Politie Zuid-Holland-Zuid

29/5 Hoeksche Waard

29-05-2005 - Weeekendpersberichten district III

ALCOHOL
MAASDAM - Bij een alcoholcontrole op de Sportlaan zijn op 27 mei de volgende personen aangehouden: 42-jarige man uit Puttershoek kreeg een rijverbod van zes uren en zijn rijbewijs is ingevorderd. Een 59-jarige man uit Strijen liep kreeg een rijverbod van vier uur. Een 47-jarige vrouw uit Maasdam kreeg een rijverbod van twee uur. Een 42-jarige man uit Puttershoek kreeg een rijverbod van vier uur. MIJNSHEERENLAND Bij een alcoholcontrole op N217 zijn op 27 mei de volgende personen aangehouden: een 30-jarige man uit Maasdam kreeg een rijverbod van vier uur. Een 33-jarige vrouw uit Ridderkerk kreeg een rijverbod van twee uur. Een 54-jarige man uit Oud-Beijerland kreeg een rijverbod van een uur. Een 48-jarige man uit Dordrecht kreeg een rijverbod van een uur. Een 60-jarige man uit Nieuwegein kreeg een rijverbod van een uur. Een 26-jarige man uit s-Gravendeel kreeg een rijverbod van twee uur.

DRUGS
KLAASWAAL Een 19-jarige man uit s-Gravendeel is op 29 mei op de Rijksstraatweg aangehouden. Een beveiligingsmedewerker van een horecagelegenheid had bij de man 10 XTC-pillen aangetroffen en hield de man direct aan. De verdachte zei met anderen te zijn meegereden, waarop de politie de betreffende auto met een hond op drugs doorzocht. Daarin lag een jas van een 18-jarige man uit s-Gravendeel waarin een gebruikershoeveelheid softdrugs werd aangetroffen. De verdachte zelf had ook nog een gebruikershoeveelheid softdrugs bij zich. Alle drugs zijn beslaggenomen. De verdachte is ingesloten.

BRAND IN SCHUUR
NIEUW-BEIJERLAND Een schuur aan het Voordoel is op 28 mei in brand geraakt. Vermoedelijk stopte de 67-jarige eigenaar van de schuur de stekker van een warmhoudplaatje in het stopcontact, zich niet realiserend dat daarmee het apparaat meteen aanstond. Hij wist zijn hond, die in de schuur lag, zelf te redden en raakte daarbij licht gewond aan hoofd en schouder. Door de harde wind was de brand en de rook in een groot deel van Nieuw-Beijerland merkbaar. De Milieudienst is voor reiniging van het Voordeoel en omliggende tuinen in geschakeld, doordat mogelijk asbest was vrijgekomen. De brandweer had het vuur snel onder controle.

BEDRIJFSINBRAAK
OUD-BEIJERLAND Bij een inbraak in een horecagelegenheid aan de Peperstraat is op 29 mei een onbekend geldbedrag buitgemaakt. De inbreker(s) vernielden een ruit. De Technische Recherche doet sporenonderzoek