Arcadis NV

PERSBERICHT

Arnhem, 26 mei 2005

ARCADIS ADVISEERT NAM OVER BODEMGEBRUIK EN BEHEER

ARCADIS de internationale advies-, ingenieurs en projectmanagement onderneming, heeft vandaag bekend gemaakt dat het een raamcontract met de Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V. (NAM) heeft gesloten. ARCADIS gaat de belangen van de NAM en andere onderdelen van Shell op het gebied van bodembeheer behartigen. Voor deze adviesopdracht zal ARCADIS plannen voor bodemsanering, -beheer en -bescherming uitwerken en begeleiden en tevens de nodige vergunningen verzorgen. Dit contract helpt de NAM de juiste keuzes te maken door gebruik te maken van innovatieve technieken en gebruik te maken van de wettelijke en beleidsmatige mogelijkheden. Het milieuraamcontract heeft een looptijd van drie jaar met een optie op nog eens twee jaar en een waarde van enkele miljoenen euro per jaar.

ARCADIS zal de diensten verlenen op nieuw te exploiteren gas- en olielocaties, op bestaande producerende locaties, zoals bijvoorbeeld het project Groningen Long Term (modernisering van het gasveld Slochteren) en zal bodemsaneringen uitvoeren op uit productie genomen locaties.

"ARCADIS en de NAM zetten met deze overeenkomst hun jarenlange samenwerking voort", zegt Harrie Noy, bestuursvoorzitter van ARCADIS. "Ik ben zeer tevreden dat we onze kennis van de Nederlandse milieuwet- en regelgeving en innovatieve saneringstechnieken ook in de komende jaren voor de NAM kunnen inzetten."

ARCADIS is een internationale onderneming die projectmanagement, adviezen en ingenieursdiensten levert voor het verbeteren van bereikbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid. Infrastructuur - Milieu - Gebouwen. ARCADIS ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten. Voor bedrijven en overheden. Met 10.000 mensen en een omzet van EUR 900 miljoen. Multinationaal aanwezig met een dicht netwerk van kantoren en kennis en ervaring van internationaal niveau. Gericht op meerwaarde voor klanten.