FNV

Baanzekerheid in akkoord over cao bij Interpharm

FNV Bondgenoten is tevreden over het principeakkoord bij de farmaceutische groothandel Interpharm. De 600 werknemers wordt baanzekerheid beloofd.
In de nacht van woensdag op donderdag werd het akkoord bereikt. Er zijn onder andere harde afspraken gemaakt voor werknemers die arbeidsongeschikt raken en er is een goede pensioenafspraak. Bestuurder Henny Scholten van FNV Bondgenoten: "In de meeste cao's wordt bij ziekte een aanvulling op de uitkering afgesproken, maar hier wordt alles op alles gezet om mensen voor het bedrijf te behouden."

Zo biedt Interpharm werknemers die gedeeltelijk arbeidsongeschikt zijn (tussen de 35 en 80 procent) een werkgarantie van zeven jaar. Voor volledig arbeidsongeschikten wordt het inkomen vijf jaar aangevuld tot 80 procent.

De cao heeft een looptijd van 27 maanden en gat per 1 januari dit jaar in. De loonsverhoging is als volgt: per 1 juli 1,25 procent, per 1 januari 2006 eveneens 1,25 procent en per 1 januari 2007 0,5 procent. In november van dit jaar krijgt het personeel eenmalig 150 euro. Verder kunnen alle werknemers van 62 jaar met pensioen.

"Het spreekt voor zich dat we dit akkoord met een positief advies aan onze leden voorleggen", aldus Scholten.