IGLO STOOMVIS
Nederlander eet te weinig vis
PERSBERICHT
26 mei 2005
Nederlander eet te weinig vis
Ruim 64 procent van alle Nederlanders eet minder vis dan het
Voedingscentrum adviseert. Ruim 30 procent eet zelfs zelden tot nooit
vis. Dit blijkt uit onderzoek onder 1000 Nederlanders in opdracht van
Iglo Stoomvis. Van de groep die wel eens vis op tafel zet komt slechts
een derde aan het advies van het Voedingscentrum om één tot twee keer
per week vis te eten.
De belangrijkste reden dat mensen te weinig vis eten is simpelweg dat
men niet weet hoe je vis moet bereiden. 'En dat willen wij
veranderen,' zegt Marieke van Heeswijk, category director frozen food
van Iglo. Daarom breidt Iglo dit jaar het visassortiment uit met
Stoomvis. Stoomvis is visfilet, voorzien van een kruidendressing, die
samen met een flinke portie groenten in een stoomzakje zit. Vanuit de
diepvries stoom je de vis en groenten in acht minuten klaar in de
magnetron. 'Door de bereiding eenvoudig te houden en de visfilet al te
combineren met groenten maken we het voor alle Nederlanders
makkelijker om lekkere en gezonde vis klaar te maken,' aldus Van
Heeswijk.
Vis eten is gezond en heeft een beschermende werking. Wie dagelijks
200 mg visvetzuren eet - wat overeenkomt met het nuttigen van één tot
twee keer per week vis - heeft bovendien 30 procent minder kans op
sterfte door hart- en vaatziektes. Recente studies tonen zelfs aan dat
de vetten in vis een positieve werking op onze hersenen hebben. 'Vis
eten is buiten het feit dat het erg lekker en gezond is, dus ook erg
belangrijk,' zegt Van Heeswijk.
Uit het onderzoek van Iglo Stoomvis blijkt dat de Nederlandse
consument weet dat vis gezond voor je is. Een ruime meerderheid
associeert vis met gezondheid, weet dat het goed is voor hart- en
hersenen en weet ook dat het goed is voor de lijn. Toch zet slechts 13
procent van alle Nederlanders twee keer per week vis op tafel. 'Juist
de groep die weinig tot geen vis eet vind je niet bij de visboer. Deze
groep bereik je met makkelijke producten zoals Stoomvis. Wij willen
het eten van vis net zo makkelijk en lekker maken als het eten van
vlees,' aldus Van Heeswijk. Het onderzoek is uitgevoerd door een
onafhankelijk onderzoeksbureau in opdracht van Iglo Stoomvis.
Iglo Stoomvis komt in eenpersoons porties op de markt en is er in drie
varianten:
witvis met bloemkool, broccoli en worteltjes
witvis met paprika, peultjes en champignons
zalmvariant met paprika, broccoli en cherrytomaatjes
De adviesprijzen zijn 3,19 euro voor de witvisvarianten en 3,59 euro
voor Stoomvis zalm.