Alleenstaanden tegen Europese Grondwet

UTRECHT, 20050526 -- Ruim zestig procent van de Nederlandse singles stemt op 1 juni tegen de Europese Grondwet. Dat blijkt uit een onderzoek dat datingsite Lexa.nl op 25 mei hield onder 6000 leden. 'De Nederlandse politiek moet baas in eigen land blijven', is de meest opgegeven reden van de tegenstemmers.


Mening
Rob Koster (27) en Nathan Skwortsow (27), de makers van Lexa.nl, onderzoeken regelmatig de mening van hun doelgroep over belangrijke actuele zaken. Ze waren verbaasd over deze uitslag. Skwortsow: "We hadden van tevoren niet gedacht dat er zoveel singles tegen de Europese Grondwet willen stemmen, omdat uit landelijke cijfers blijkt dat het verschil tussen voorstanders en tegenstanders lang niet zo groot is."

Snelst groeiende datingsite
De twee jonge ondernemers bedachten Lexa.nl drie jaar geleden. "In die tijd zochten we allebei via internet naar een vriendin. De kwaliteit van de bestaande datingsites vonden we slecht en daarom kwamen we met een betere website." Met 277.000 actieve leden is Lexa.nl inmiddels de snelst groeiende datingsite van Nederland. In maart werd de Duitse variant Qdate.de gelanceerd.

Tweede succes.
Koster en Skwortsow hebben nog een succesvolle website.
In de afgelopen vier jaar vonden ze met Kamernet.nl voor meer dan 100.000 jongeren een woonruimte. Dat is meer dan het gemiddelde van alle Nederlandse kamerbureaus tezamen in dezelfde periode.

Resultaten www.skmg.nl/media/lexa.nl/LXOP2005-05-25.pdf