FRICO CHEESE
23 MEI 2005
Na Halfvolle Melk, Nu Ook Halfvolle Kaas
Wolvega - Tachtig procent van de Nederlanders drinkt liever halfvolle
melk dan volle melk. Waarom eten we dan nog volle kaas? Nederlands
grootste kaasfabrikant Frico brengt deze week een nieuwe kaassoort op
de markt: Frico Halfvoller. De eerste betaalbare kaas gemaakt uit
halfvolle melk met een volle smaak.
De handel heeft frico halfvoller met open armen ontvangen. Direct
vanaf de introductie nemen bijna alle supermarkten frico halfvoller in
hun assortiment op. Dit is bijzonder in een periode van prijzenoorlog
en de opkomst van huismerken. Voor frico is dit belangrijk omdat de
kaasfabrikant met frico halfvoller alle gezinnen van nederland een
lekkere kaas met minder vet wil bieden voor elke dag.
Onderzoek toont aan dat consumenten geĂŻnteresseerd zijn in minder
vette kaas als die maar even lekker is als volvette kaas en niet veel
duurder. Consumenten letten steeds meer op hun gezondheid.
Zuivelproducten bevatten belangrijke voedingsstoffen, zoals calcium,
eiwitten en mineralen. Frico Halfvoller past als minder vette kaas
perfect op tafel. Het is de halfvolle melk onder de kazen.
Frico Halfvoller bevat 40% minder vet, maar heeft toch een rijke en
volle smaak door een speciaal rijpingsproces. De prijs is
vergelijkbaar met die van gewone kaas. Daarom is Frico Halfvoller
toegankelijk voor heel Nederland. Net zoals bij halfvolle melk moet
halfvolle kaas de norm worden.
De Frico-medewerkers geloven zo sterk in Halfvoller dat ze er zelf de
boer mee op gaan. Dat is nog niet eerder vertoond. Uit alle
vestigingen in Nederland gaan de personeelsleden van Frico samen met
de boeren (melkleveranciers) de nieuwe kaas onder de aandacht brengen
van het winkelend publiek.
Frico Halfvoller komt in vier varianten, jong belegen en belegen, de
kaas is in plakken en in een plat stuk verkrijgbaar. Frico Halfvoller
ligt overal in Nederland in nagenoeg alle supermarkten.
Foto's van dit onderwerp zijn (rechtenvrij) beschikbaar via ANP
fotonet en de digitale beeldbank van het ANP.