MediaPlaza


Nationaal ICT Event 2005

Op dinsdag 17 mei vindt het Nationaal ICT Event 2005 plaats in Utrecht. Het Nationaal ICT Event heeft als doel het gebruik van ICT-toepassingen te stimuleren en een positieve bijdrage te leveren aan het klimaat rond ICT en e-business in Nederland.

Het evenement verbindt daarbij tal van organisaties en personen, die actief betrokken zijn bij de ontwikkeling van ICT en ICT-toepassingen. Vele prominenten uit bedrijfsleven en overheid steunen het Nationaal ICT Event en participeren in de jurys van de verschillende awards.

Tijdens de dag wordt een programma gepresenteerd met tal van succesvolle ICT-toepassingen en business cases: laat gebruikers zien hoe ICT wérkt, waar ICT oplossingen heeft geboden voor vraagstukken in maatschappij en bedrijfsleven. Centrale thema bij deze sessies is 'ICT aan het werk': wat kan een bedrijf, instelling, of organisatie bereiken middels ICT-oplossingen? Peer-to-peer kennis overdracht speelt hierbij een nadrukkelijke rol.

Op het Nationaal ICT Event zijn de belangrijkste e-business en ICT- gerelateerde awards in Nederland samengebracht:

Tijdens het Nationaal ICT Event werden de belangrijkste e-business en ICT-gerelateerde awards in Nederland samengebracht:


* De De Broos van Erp prijs voor de meest veelbelovende start-up.
* De De ICT R&D prijs, voor de beste research & development.
* De De ICT Awards in de categorieën Grootbedrijf, MKB en Overheid / Non-profit voor organisaties die ICT en e-business een prominente plaats in de bedrijfsstrategie hebben gegeven en de invoering daarvan actief ondersteunen.

* De De ICT Personality Award voor de persoon die van bijzondere betekenis is geweest voor de ontwikkeling van de gehele ICT-sector.

* De De ICT Publieksprijs, de keuze van het publiek uit alle genomineerde projecten / partijen.

Het Nationaal ICT Event 2005 wordt georganiseerd door het Ministerie van Economische Zaken, ICT~Office, Media Plaza, VNU Business Publications en VNU Exhibitions Europe.