Politie Zuid-Holland-Zuid

16/5 pinksterweekend Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

16-05-2005 - Nieuwsberichten district II

VROUW GEWOND BIJ ONGEVAL
MEERKERK Op zondagochtend 15 mei even voor 8 uur, is een 21-jarige vrouw uit Meerkerk ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval in haar woonplaats. Een 20-jarige vrouw uit Ameide reed met haar personenauto over de Parallelweg in de richting Meerkerk, toen zij bij de kruising met de Blommendaal geen voorrang verleende aan de 21-jarige die van rechts vanaf de Blommendaal kwam met haar auto. De vrouw uit Ameide probeerde nog te remmen, maar botste desondanks tegen de zijkant van de Meerkerkse, waarop de laatste de dijk afreed en beneden vlak voor een sloot tot stilstand kwam. De brandweer uit Meerkerk was ter plaatse, maar er was geen sprake van beknelling. De vrouw uit Meerkerk werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis te Nieuwegein, waar geconstateerd werd dat zij niet alleen verwondingen in haar gezicht had, maar ook een bekkenbreuk had opgelopen.

GORDELCONTROLE
PAPENDRECHT Op vrijdagmiddag 13 mei is in Papendrecht op de Andoornlaan en de Pontonniersweg een gordelcontrole gehouden. Daarbij bleek dat vijf van de 41 gecontroleerde bestuurders geen gordel droeg. Zij kregen een bekeuring.

WEL ALCOHOL, GEEN BENZINE
LEXMOND Een 22-jarige man uit Kedichem is in de vroege ochtend van 14 mei aangehouden omdat hij onder invloed een auto bestuurd had. Hij kreeg een rijverbod van twee uur. Agenten zagen zijn auto staan langs de A27 ter hoogte van Lexmond op de westbaan. De benzine was op, verklaarde de man. Een van de inzittenden, fietste met een fiets die in de kofferbak had gezeten weg om benzine te halen. De politie heeft alle personen overgebracht naar Gorinchem.

BALDADIGHEID / VERNIELING
ALBLASSERDAM Vrijdagavond 13 mei kreeg de politie een melding dat er drie jongens aan de Van Eesterensingel over autos liepen. Ter plekke gekomen, troffen agenten een 13-jarige Alblasserdammer en een 30-jarige plaatsgenoot aan. Zij werden aangehouden en kregen een bekeuring voor baldadigheid; de 30-jarige een extra bekeuring wegens alcoholgebruik op de openbare weg. Diezelfde nacht kreeg een jonge Alblasserdammer een bekeuring omdat hij lantaarnpalen aan het schudden was en een 17-jarige plaatsgenoot wegens rijden op een bromfiets zonder helm.
Een 16-jarige jongeman uit Papendrecht werd op de Randweg op heterdaad betrapt bij het volspuiten van uitlaten van autos met PUR-schuim. In die straat was een personenauto evenals een bedrijfsauto met PUR-schuim in de uitlaat bewerkt, een snackbar bespoten en drie personenautos met boter besmeurd. Ook werd een huis met eieren ingesmeerd. In de Drentsehof/Pr. Marijkestraat werd een auto met boter besmeurd. Aan de H.J. de Haanstraat werd bij een personenauto PUR-schuim in de uitlaat gevonden. Aan de Plantageweg werd de ruit van een abri vernield. Aan de Parallelweg werd een personenauto op diverse plaatsen met PUR-schuim besmeurd en werd een schoolhek met boter ingesmeerd. De paaltjes aan de Groene zoom trof hetzelfde lot. Aan de Van Eestersingel werd een uitzendbureau met boter besmeurd. De 16-jarige is aangehouden en in verzekering gesteld. Waarschijnlijk zijn een aantal jongeren hiermee actief geweest; de politie nam eerder die nacht al boter en eieren in beslag. Er wordt nog nader onderzoek ingesteld.

INBRAAK IN WINKEL
SLIEDRECHT Zaterdagochtend vroeg, 14 mei, is ingebroken in een drogisterij aan de Kerkbuurt te Sliedrecht. Daarbij is de toegangsdeur vernield, zijn rekken omgetrokken en is een grote hoeveelheid parfum gestolen. Er was een grote ravage in de winkel. De technische recherche heeft onderzoek uitgevoerd.

ONGEVAL
ALBLASSERDAM - In de vroege ochtend van Tweede Pinksterdag kreeg de politie diverse meldingen van een verkeersongeval. Een 30-jarige straatbewoner was over de Savornin Lohmanweg gereden. Hoogstwaarschijnlijk door het gebruik van alcohol, verloor de man de macht over het stuur van zijn voertuig. Met de linker voorzijde "ramde" hij een (links) geparkeerde bestelbus. Tengevolge hiervan sloeg het voertuig over de kop en kwam tegen een aan de rechterzijde geparkeerde personenauto tot stilstand. De bestelbus werd door de aanrijding enkele meters naar achteren verplaatst en kwam tegen een andere geparkeerde auto tot stilstand. Wakker geworden buurtbewoners hebben 112 gebeld, waarbij ook een ambulance is besteld. De man kon ongedeerd uit zijn gekantelde auto kruipen. Hij werd ter plekke door personeel van de ambulancedienst onderzocht, maar er werd geen letsel geconstateerd. De schade is aanzienlijk. De man bleek bij blazen 590 ugl in zijn bloed te hebben en werd aangehouden.

WONINGINBRAAK
GIESSENBURG Uit een woning aan de Bogerd te Giessenburg zijn bij een woninginbraak computers, geld en pasjes ontvreemd. Dit gebeurde in de nacht van 15 op 16 mei.De technische recherche is ingeschakeld en er is buurtonderzoek verricht.

VERNIELING
ALBLASSERDAM Op pinksterzondag kreeg de politie s-Middags een melding dat er een man in een bushokje zat aan de Rijnstraat en dat deze zojuist de abri vernield had. Ter plekke aangekomen, bleek de man bij het zien van de politiebus gevlucht. Even later kon de man aangehouden worden in een woning aan de Ruigenhil. De 25-jarige man uit Hellevoetsluis wordt ook verdacht van het bekladden van enkele borden.

AUTO-INBREKERS
ALBLASSERDAM In de vroege ochtend van Tweede Pinksterdag 16 mei kreeg de politie een melding dat er twee mannen aan autoportieren aan het morrelen waren op de Lelsstraat te Alblasserdam. Agenten reden daar naar toe en troffen een getuige aan die op de Dam in zijn auto zat en de mannen gezien had. Hij wist hun auto aan te wijzen. Vervolgens zijn de agenten gaan posten en zagen de twee verdachten even later in hun auto stappen. Zij zijn deze gevolgd en hielden deze staande op de Oost-Kinderdijk. In de kofferbak troffen zij een autoradio aan met doorgesneden draden en een hobbymesje. Vervolgens zijn de twee aangehouden en ingesloten voor verhoor. Het gaat om een 19-jarige Dordtenaar en een 21-jarige Papendrechter.