FNV

Leden buigen zich over sociaal plan GTI Utiliteit Zuid

De vakbondsleden bij technisch dienstverlener GTI Utiliteit Zuid komen dinsdag om 15.00 uur in de Bossche Brabanthallen bijeen om zich te buigen over het principeakkoord voor een sociaal plan dat FNV Bondgenoten met de werkgever heeft afgesloten.
In het sociaal plan ligt de nadruk op het vinden van ander werk binnen of buiten GTI en het opvangen van de financiële gevolgen daarvan.

Verder zijn afspraken uitgewerkt over een schadevergoeding bij ontslag. Die bedraagt een volledige kantonrechtersformule, gebaseerd op dienstjaren en leeftijd, in een kortlopende procedure waarbij de arbeidsovereenkomst eind deze maand al wordt ontbonden. In geval van een langere procedure bedraagt deze 80 procent.

Voor 55-, 58- en 60-plussers gelden speciale regelingen.

Op 21 april maakte GTI een ingrijpende reorganisatie bekend bij het dochterbedrijf met hoofdkantoor in Oisterwijk als gevolg van de economische malaise sinds 2001. De vestigingen in Eindhoven, Tilburg en Roosendaal gaan dicht. Door de operatie vervallen 266 van de 680 banen waarbij volgens het installatieconcern 212 gedwongen ontslagen onvermijdelijk zouden zijn.

Het sociaal plan beoogt werkloosheid echter zoveel mogelijk te voorkomen door actieve bemiddeling naar ander werk.

Het principeakkoord over het sociaal pan bij GTI Utiliteit Zuid is hieronder op te halen.
Attachments:
sociaal plan GTI Zuid.doc Zie het origineel