Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 15 mei

Alkmaar 15-05-2005 - 15.00 uur

Botsing met paal

Heerhugowaard, zaterdag 14 mei 2005.

Op de Middenweg is rond 14.30 uur een 83-jarige man uit Heerhugowaard met zijn auto tegen een afsluitdriehoek gereden. Hij reed ter hoogte van de Reuzenpandasingel en zag deze beweegbare driehoek over het hoofd. De man en een passagier zijn ter observatie naar het ziekenhuis gegaan.

Snelheidscontrole

Schagen/Dirkshorn, zaterdag 14 mei 2005.

Op de Provinciale weg in Schagen en de Oosterdijk in Dirkshorn is in de middag een snelheidscontrole gehouden. Van de 240 gecontroleerde voertuigen reden er 22 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 82 km/u waar 50 km/u is toegestaan.

Heerhugowaard, zaterdag 14 mei 2005.

Op de Rustenburgerweg is in de avond een snelheidscontrole gehouden. Van de 25 gecontroleerde voertuigen reden er zeven te hard. De hoogst gemeten snelheid was 89 km/u waar 50 km/u is toegestaan. Ook werden er vier bonnen geschreven wegens het niet voeren van juiste verlichting en twee wegens het niet dragen van de autogordel.

Controle op het water

Akersloot, zaterdag 14 mei 2005.

Tijdens een zeilwedstrijd heeft de politie op het Alkmaardermeer gesurveilleerd. Er zijn drie bekeuringen geschreven voor het te hard varen met de motorboot.

Hardrijder aangehouden

Den Helder, zaterdag 14 mei 2005.

Een 49-jarige man uit Den Helder is zaterdagavond op de H.W. Mesdagstraat aangehouden omdat hij veel te hard reed. Hij was op het Schapendijkje gesignaleerd. Hij reed hier 100 km/u waar 50 km/u is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij krijgt een proces-verbaal.

Hardleerse bromfietser

Heerhugowaard, zaterdag 14 mei 2005.

Op de Esdoornlaan is om 20.00 uur een 15-jarige jongen uit Heerhugowaard aangehouden omdat hij hier op een bromfiets reed terwijl hij nog niet op een brommer mag rijden. De jongen was al eerder aangehouden voor hetzelfde feit. De brommer was ook niet verzekerd en vertoonde diverse technische mankementen. De brommer is in beslag genomen en de jongen krijgt een proces-verbaal.

Jongen zomaar mishandeld

De Rijp, zaterdag 14 mei 2005.

Een 17-jarige jongen uit Purmerend is zonder enige aanleiding op de Boeijerstraat geslagen en geschopt door een aantal jongens. Hij liep hier omstreeks 22.30 uur samen met een vriendin en vrienden en werd bedreigd en mishandeld door een grote groep jongens. Het kleine groepje vluchtte weg en zocht bescherming bij een willekeurige woning aan het Fluytschip. Het slachtoffer hield een blauw oog over aan de mishandeling.

Motor gestolen

Schagerbrug, zaterdag 14 mei 2005.

In de avond is vanaf de Westerduinweg een motor ontvreemd. Het gaat om een bordeauxrode Kawasaki van het type ZX-9R Ninja. Kenteken is MS-96-YZ.

Huiselijk geweld

Hippolytushoef, zondag 15 mei 2005.

Een 51-jarige man uit Hippolytushoef is in zijn woning aangehouden omdat hij wordt verdacht van het mishandelen en buiten de woning zetten van zijn vrouw. Het slachtoffer werd geslagen en liep een pijnlijke schouder op. De man krijgt een proces-verbaal.

Drie mannen aangehouden

Schagen, zondag 15 mei 2005.

Een 25-jarige man uit t Zand is omstreeks 1.00 uur aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 37-jarige man uit Schagen. De man werkt als portier bij een horecagelegenheid aan de Markt en wilde de man uit s Zand en de groep waar hij bij hoorde niet naar binnen laten omdat zij in het verleden al eens problemen hadden veroorzaakt. Hierop werd de man uit t Zand kwaad en begon hij te slaan. De man wacht een proces-verbaal. Als gevolg van deze aanhouding werden twee vrienden boos en zij probeerden via de beveiligers en de politie bij de 25-jarige man te komen. Ook zij zijn aangehouden. Het gaat om een 24-jarige man uit t Zand en een 23-jarige man uit Alkmaar.

Drankrijders

Bergen, zondag 15 mei 2005.

Een 38-jarige man uit Schoorl is om 1.45 uur aangehouden op de Kerkedijk omdat hij even daarvoor tijdens het keren van zijn voertuig te water was geraakt. Nadat een berger hem uit het water had gesleept, probeerde de man nog te ontkomen voor de politie. Hij kon echter al snel worden aangehouden. Uit de blaastest bleek dat de man ruim drie keer teveel had gedronken. Hij kon zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Enkhuizen, zondag 15 mei 2005.

Een 28-jarige man uit Utrecht is op de Vette Knol aangehouden op verdenking van het rijden met drank. Uit de blaastest bleek dat hij ruim 1,5 keer teveel had gedronken. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Bovenkarpspel, zondag 15 mei 2005.

Op de Florasingel is rond 4.30 uur een 21-jarige man uit Enkhuizen aangehouden. Hij bleek met teveel drank op achter het stuur te zitten. De uitslag van de blaastest was 354 ug/l. dat is bijna twee keer teveel. De man kreeg een rijverbod.

Man aangehouden na belediging agent

Alkmaar, zondag 15 mei 2005.

Een 32-jarige man uit Alkmaar is op de Langestraat aangehouden nadat hij het hoofddeksel van een agent had afgeslagen. Zij was omstreeks
1.30 uur samen met een collega bezig met een surveillance over de Mient en omgeving. De man probeerde nog te ontkomen, maar kon al snel worden aangehouden. Hij kreeg een proces-verbaal.

Man aangehouden na mishandeling

Schagen, zondag 15 mei 2005.

Een 17-jarige jongen uit Noord-Scharwoude is om 2.00 uur op de Markt aangehouden omdat hij een portier en vermoedelijk ook een klant van een horecagelegenheid had geslagen. De man kreeg een proces-verbaal.

Callantsoog, zondag 15 mei 2005.

Een 21-jarige man uit Den Helder is om 2.30 uur aangehouden op de Helmweg. Hij wordt verdacht van het slaan van een andere bezoeker van een horecagelegenheid. Een portier sprak de verdachte hierop aan en ook hij kreeg klappen van de verdachte. De 21-jarige krijgt een proces-verbaal.

Vijf gewonden bij eenzijdig ongeval

De Koog, zondag 15 mei 2005.

Vijf jongeren zijn gewond geraakt nadat de auto waarin zij zaten omstreeks 3.00 uur uit de bocht vloog. Het voertuig, bestuurd door een 26-jarige man uit Hoensbroek reed over de Ruigendijk ter hoogte van de Postweg. Bij een flauwe bocht verloor de bestuurder de macht over het stuur. Het voertuig kwam met de wielen in de rechterberm, en kwam vervolgens na tegensturen in de greppel aan de linkerzijde terecht. Het voertuig sloeg over de kop. De bestuurder en alle inzittenden raakten gewond aan nek en rug of hadden wonden aan armen en benen. De anderen waren een 18-jarige man uit De Cocksdorp, een 20-jarige man uit Leeuwarden, een 27-jarige man uit Leeuwarden en een 18-jarige vrouw uit Grouw.

Man aangehouden tijdens uitgaan

Castricum, zondag 15 mei 2005.

Een 22-jarige man uit Heiloo is omstreeks 3.00 uur aangehouden op de Dorpsstraat. De politie was hier bezig met het beslechten van een vechtpartij tussen twee groepen jongeren. De verdachte bemoeide zich er herhaaldelijk mee en voldeed niet aan vorderingen van agenten om weg te gaan. Hij kreeg een bon van 100 euro mee nadat hij was gehoord op het bureau.

Kaak gebroken na vuistslag

De Koog, zondag 15 mei 2005.

Een 20-jarige man uit Harskamp is omstreeks 3.30 uur aangehouden op de Dorpsstraat omdat hij wordt verdacht van mishandeling. Hij sloeg een 19-jarige man uit Den Burg na een onderlinge ruzie op zijn kaak waarbij deze brak. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis en geopereerd. De verdachte kreeg een proces-verbaal.

Mishandeld en beroofd: 1 verdachte aangehouden

Alkmaar, zondag 15 mei 2005.

Een 21-jarige man uit Zuid-Scharwoude is op de Herenweg mishandeld en beroofd. Hij fietste in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 3.30 uur samen met een vriend op de kruising Hertog Aalbrechtweg/Herenweg toen vier jongens hen bedreigden en hun spullen opeisten. Het slachtoffer werd geslagen en moest zijn spullen, waaronder een portemonnee en een mobiele telefoon, afstaan. De vier gingen er op 2 fietsen weer vandoor in de richting van Oudorp. Met de telefoon van andere passerende jongens kon het slachtoffer het alarmnummer 112 bellen. Agenten die in de buurt waren zagen op de Schinkelwaard vier jongens die aan het signalement voldeden en volgen hen. Een van de daders kon op de Winkelwaard worden aangehouden. Bij fouillering bleek dat hij een aantal van de gestolen spullen bij zich droeg. Hem wacht een proces-verbaal.

Aanhouding verdachte van vechtpartij

Hoorn, zondag 15 mei 2005.

Een 20-jarige man uit Hoorn is omstreeks 5.00 uur op de West aangehouden. Hij werd verdacht van betrokkenheid bij een vechtpartij. De man probeerde weg te rennen, maar kon worden ingehaald. Hij kreeg een proces-verbaal.

Inbrekers aangehouden na melding buurtbewoner

Alkmaar, zondag 15 mei 2005.

Dankzij een melding van een alerte buurtbewoner was de politie zeer snel ter plaatse bij een inbraak bij een bouwkeet aan de Limmerhoek en konden twee verdachten worden aangehouden. Toegesnelde agenten konden al snel een verdachte van de inbraak aanhouden op de Oudegracht omdat de gehele locatie omsingeld was. Het ging om een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

De melder werd teruggebeld en die kon vertellen dat er nog iemand in de bouwkeet moest zijn. Na onderzoek bleek dat ook zo te zijn. In de keet kon een 27-jarige man uit Alkmaar worden aangehouden. De melder werd bedankt voor zijn medewerking en oplettendheid! Na fouillering op het bureau bleek dat een van de verdachten spullen afkomstig uit de bouwkeet bij zich droeg. Tegen beide personen wordt proces-verbaal opgemaakt.