HERSENSTICHTING NEDERLAND

Twaalfde Nationale Hersenweek

In het kader van de Nationale Hersenweek, zondag 15 tot en met zaterdag 21 mei, organiseert de Hersenstichting Nederland in samenwerking met een aantal geheugenpoli's lezingen over het geheugen. Verder brengt zij de 'Zorgwijzer Geheugen' en een geheugenkaartje uit.

Lezingen
De lezingen vinden verspreid over het land in geheugenpoli's of de daaraan verbonden ziekenhuizen plaats, waar de sprekers werkzaam zijn. Ze zijn vooral gericht op geheugenzwakte bij het stijgen van de leeftijd, zonder dat meteen sprake hoeft te zijn van een aandoening of ziekte. Pas in tweede instantie komen hersenaandoeningen waarbij verlies van het geheugen een rol speelt, (enigszins) aan bod. De lezingen, die voor iedereen en gratis toegankelijk zijn, duren circa drie kwartier, waarna er vijftien minuten gelegenheid zal zijn tot het stellen van vragen. Ze vinden plaats in Almelo, Ede, Roosendaal, Amsterdam, Den Haag en Maastricht. Meer informatie is te vinden op www.hersenstichting.nl.

'Zorgwijzer Geheugen' en geheugenkaartje
In samenwerking met neuropsycholoog Rudolf Ponds en hoogleraar ouderenpsychiatrie Frans Verhey geeft de Hersenstichting de Zorgwijzer Geheugen uit (actieprijs 6 euro). Dit boekje gaat in op de werking van het geheugen, ouderdomsvergeetachtigheid en dementie, met tips en oefeningen. Verder brengt de Hersenstichting een gratis handzaam kaartje op de markt, met informatie over het geheugen en over wat te doen bij zorgen over het eigen geheugen.
Beide uitgaven zijn te bestellen bij de Hersenstichting, 070-360 48 16, www.hersenstichting.nl, en zijn tijdens de lezingen verkrijgbaar.