BKWI


Suwinet-Inkijk telt inmiddels 25.000 gebruikers!

In 2002 was een groei voorspeld tot maximaal 22.000 gebruikers voor de centrale omgeving Suwinet-Inkijk. Inmiddels is de mijlpaal van 25.000 gebruikers overschreden in Limburg. Reden voor een feestelijke bijeenkomst in de gemeente Nuth, waar samen met de directeur en medewerkers van de Kompas (waarbij aangesloten de gemeenten Nuth, Simpelveld en Voerendaal) en vertegenwoordigers van BKWI en ABP (beheerder centrale omgeving Suwinet-Inkijk) de heer Ernst Scholl in het zonnetje werd gezet als 25.000e gebruiker.

Tijdens de bijeenkomst werd niet alleen stilgestaan bij de bereikte mijlpaal maar ook bij de rol welke Suwinet-Inkijk speelt in de werkzaamheden van Kompas. Hierbij bleek niet alleen dat de toepassingen van Suwinet-Inkijk een steeds grotere rol spelen in de dagelijkse processen van de Gemeentelijke Sociale Diensten, maar dat er ook behoefte bestaat aan verdere uitbreiding van koppelingen en functionaliteiten van het systeem. Tijdens het uitwisselen van informatie tussen de aanwezige partijen ontstond wederzijds meer inzicht in de verschillende facetten rond de dienstverlening van Suwinet-Inkijk. Afgesproken is om de ontstane dialoog tijdens een vervolgafspraak voort te zetten en de verkregen informatie te gebruiken bij het optimaliseren van de dienstverlening Suwinet-Inkijk.

Een belangrijk probleem dat tijdens de bijeenkomst werd besproken is dat niet alle gemeentes beschikken over aansluitingen naar Suwinet-Inkijk. BKWI heeft inmiddels acties opgestart om, daar waar nodig, gemeenten te ondersteunen bij het realiseren van adequate verbindingen.