Gemeente Westervoort

week 19 voor de editie van woensdag 11 mei 2005 Bouwaanvraag:

* Waemelslant 67 A, uitbreiden woning.

* Vaalmanstraat 68,vergroten carport.

* De Kemfkens 9, uitbreiden woning.

Verleende bouwvergunningen:

* Emmerik 78, uitbreiden woning en garage.
* Hessepas 11, vervangen tuinhuisje.

* Kerkstraat 26, plaatsen dakkapel.

* Koeweide 27, plaatsen dakkapel.

* Koeweide 68, plaatsen dakkapel.

* Koeweide 70, plaatsen dakkapel.

Voorgenomen vrijstelling:

* bouwen van een erker, 't Kleefse 35.

Het bouwplan is strijdig met het bestemmingsplan. Vrijstelling is mogelijk op basis van artikel 19, lid 3 WRO. Inzage van de bouwplannen kan vanaf 12 mei tot 9 juni 2005 bij de afdeling Publiekszaken, op werkdagen van 8.00 tot 12.30 uur en 's middags op afspraak van 14.00 tot 16.00 uur behalve op woensdagmiddag zonder afspraak. Daarnaast kunt u op afspraak tijdens de openstelling op maandagavond van 18.00 tot 20.00 uur inzage krijgen. Binnen de genoemde termijn van 4 weken kan een ieder zijn of haar zienswijze bekend maken bij burgemeester en wethouders.

Vergadering Welstand:

In afwijking van wat gebruikelijk is vindt de eerstvolgende welstandsvergaderdag plaats op woensdagmiddag 18 mei a.s. vanaf 14.00 uur. Op 17 mei a.s. kunt u de agenda inzien bij de afdeling Publiekszaken.

* Vergunning verleend aan Wielertourclub Westervoort voor het organiseren van een fietsdriedaagse van 14 tot en met 17 juni 2005.

* Vergunning verleend aan Activiteitencommissie A.V.W.'66 voor een loterij op 21 mei 2005.
Gemeenteraad

Op maandag.23 mei 2005, aanvang 20.00 uur, vindt de openbare vergadering van de gemeenteraad plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. De volgende onderwerpen zullen worden besproken:
1. Opening.

2. Vaststelling agenda.

3. Spreekrecht burgers.

4. Vaststelling besluitenlijsten raadsvergaderingen d.d. 4 en 27 april 2005.

5. Lijst van ingekomen stukken.

HAMERSTUKKEN


6. Aanbesteding accountantscontrole voor de jaarrekening 2005.
7. Wet extern klachtrecht.

8. Toepassing art. 19 lid 2 ten behoeve van de PTT locatie aan de Kerkstraat.

DISCUSSIESTUKKEN


9. Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan IJsselwaard.
10. Votering (restant) krediet ten behoeve van het schoonmaken van de hondenuitlaatplaatsen en het ledigen van de hondenpoepbakken.
11. Overeenkomst tot eigendomsoverdracht van De Pals.
12. Ontwikkeling gebied De Schans.

13. Westervoort 2020.

14. Begrotingswijzigingen.

15. Mededelingen.

16. Afdoening gestelde vragen in raadsvergaderingen. (er zijn geen vragen in behandeling).

17. Rondvraag.

18. Burgerrondvraag.

(Zaken die niet aan de orde zijn geweest).


19. Sluiting.

N.B.

Spreekrecht burgers
Aan het begin van iedere vergadering is een half uur ingeruimd voor "spreekrecht" voor de burger(s) over onderwerpen die op de agenda staan vermeld en die zijn aangeduid met inspreekrecht Ja. Wie daarvan gebruik wil maken, krijgt gedurende vijf minuten de gelegenheid dit te doen. Binnen de 30 minuten kunnen dus 6 mensen vijf minuten het woord voeren; mocht het zo zijn, dat er meer "insprekers" zijn, dan wordt de beschikbare tijd eerlijk verdeeld. Na de officiële rondvraag van de vergadering kunt u inspreken over een onderwerp dat niet op de agenda staat.

De begrotingswijzigingen liggen voor belangstellenden ter inzage en zijn verkrijgbaar bij bureau financiën. De agenda en bijbehorende stukken liggen ter inzage in de leeskamer van het gemeentehuis.


*** UITNODIGING ***

informatieavond rioleringsplan en baggerplan Mosterdhof

dinsdag 24 mei 2005,


20.00 uur in Zalencentrum Wieleman

Riolering is onmisbaar voor het verwijderen van afvalwater uit de woonomgeving. Aanleg en beheer van riolering is een gemeentelijke taak die zijn wettelijke basis vindt in de Wet milieubeheer. De gemeenteraad heeft in 2003 het 'Gemeentelijk Rioleringsplan' (GRP) vastgesteld. Dat is wettelijk verplicht. In het GRP is aangegeven hoe de gemeente Westervoort haar rioleringstaak de komende periode wil uitvoeren: op welke wijze het riool wordt onderhouden, vervangen en welke voorzieningen en maatregelen worden getroffen.

Daarnaast heeft de gemeenteraad ook een Baggerplan vastgesteld. Hierin staat aangegeven waar en op welke wijze de sloten en waterpartijen in Westervoort gebaggerd moeten worden.

Het afgelopen jaar zijn in Westervoort al verschillende riolerings- en baggerwerkzaamheden uitgevoerd. Dat is onder meer gebeurd in de wijk Broeklanden. Nu is de wijk Mosterdhof aan de beurt. Op dit moment wordt bij de gemeente druk gewerkt aan de voorbereidingen.

Op de informatieavond wordt uitleg gegeven over de uit te voeren werkzaamheden door medewerkers van de afdeling Openbare Werken en het adviesbureau dat het plan heeft opgesteld. Er zal voldoende tijd worden ingeruimd voor het stellen van vragen. In de pauze kunnen de werktekeningen worden bekeken en zullen onze medewerkers een toelichting geven.

De bewoners van de Mosterdhof en de Dorpstraat zijn van harte welkom op deze avond.

"Subsidiebeleid in de steigers"

Op 19 mei 2005 is er een informatieve avond in het gemeentehuis voor alle Westervoortse instellingen die werkzaam zijn op welzijnsterrein. Dit terrein is heel breed en de avond is dan ook bedoeld voor sociaal-culturele instellingen, onderwijs, sport etc. Deze organisaties hebben hier al een uitnodiging voor ontvangen. Op deze avond wordt er allereerst informatie gegeven over hoe het nieuwe Lokaal Sociaal Beleid er uit ziet en over de nieuwe manier van subsidiëring. Daarna kan iedereen actief aan de slag tijdens de workshop "Samen werken en -versterken".

Tijdens deze workshop wordt duidelijk hoe elke vereniging en instelling een bijdrage kan leveren aan de realisering van het Lokaal Sociaal Beleid èn hoe je elkaar kunt versterken! Het beste initiatief dat hieruit voortkomt zal worden beloond met een 'aanmoedigingssubsidie' van 1.000,00!

In de pauze en na afloop is er een informatiemarkt in de hal van het gemeentehuis. Hier worden vragen beantwoord over de inhoud van het nieuwe beleid, de procedure en over de ondersteuning door VSPW/De Werf.

De organisatie van de avond is in handen van de gemeente, het vrijwilligersservicepunt en adviesbureau Stade uit Utrecht.

Vangnetregeling huursubsidie

De vangnetregeling is een aparte regeling (in de Huursubsidiewet) voor huurders die met een forse inkomensdaling (tenminste 20%) te maken hebben en op basis van hun gezinsinkomen over 2003 geen of minder huursubsidie ontvangen.

Om voor een "bijdrage Vangnetregeling Huursubsidie" in aanmerking te kunnen komen moet u onder andere aan de volgende voorwaarden voldoen:
* In minimaal één kalendermaand is uw, naar een jaarinkomen omgerekend, gezamenlijk inkomen (actueel jaarinkomen) aanzienlijk lager dan uw verzamelinkomen dan wel belastbaar loon over 2003. Van een aanzienlijke terugval is sprake indien het verzamelinkomen dan wel belastbaar loon van uw huishouden over 2003 minimaal 20% hoger is dan het actuele inkomen. De terugval in het inkomen kan ook zijn veroorzaakt door een wijziging in de huishoudsamenstelling.

* U bent 18 jaar of ouder.

* U moet Nederlander zijn, of rechtmatig in Nederland verblijven.
* U en al uw eventuele medebewoners staan in de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA) ingeschreven op het adres waarvoor u de bijdrage vangnetregeling huursubsidie aanvraagt.
* U huurt een zelfstandige woonruimte.

* Uw huur en inkomen liggen onder een bepaalde grens.

Denkt u in aanmerking te kunnen komen voor bovenstaande voorziening, dan kunt u hiervoor bellen met de afdeling Publiekszaken, telefoonnummer 3179911. Op deze afdeling zijn aanvraagformulieren aanwezig en op afspraak wordt de aanvraag ingenomen.

Waar een klein dorp groot in is.

In de week van 25 t/m 30 april zijn er in Westervoort zeer veel activiteiten georganiseerd. Voetbalspektakel in de wijk en bij de voetbal verenigingen, schoolvoetballen, kinderspelen op het Dorpsplein, Oranjerie in de Dorpsstraat en het voetbalfestijn op de parkeerplaats bij de Wyborgh. Daarnaast de muzikale omlijsting door Fanfare Oefening Baart Kunst (OBK), Harmonie St. Gregorius en de gemengde zangvereniging Bel Canto. Voor veel kinderen, jongeren en andere burgers was er iets te doen in ons dorp. Dit kan alleen met medewerking van vele actieve vrijwilligers. Dit is zomaar één week, maar het hele jaar door zijn vrijwilligers actief voor alle activiteiten die er te doen zijn in ons dorp op het gebied van zorg, welzijn, sport, wijkraden, scholen, senioren en jongeren.

Geweldig deze sociale samenhang in ons dorp, want wat zou ons dorp zijn zonder al deze vrijwilligers. Zonder hen kunnen al deze activiteiten niet functioneren. Door al deze vrijwilligers blijven activiteiten in ons dorp mogelijk. Jullie zijn kanjers en verdienen eigenlijk allemaal een lintje. Vrijwilligerswerk is onbetaalbaar, het cement van de samenleving en de olie in de raderen. Het gemeentebestuur hoopt dat u/jullie nog heel lang vrijwilligerwerk willen blijven doen. Want zonder vrijwilligers krijgen we een hele andere toekomst.

Natuurlijk is er ook steeds behoefte aan nieuwe vrijwilligers, is dit iets voor u? Geef een klein stukje van uw/jullie tijd aan vrijwilligerswerk. "DE WAARDERING en het plezier van vrijwilligerwerk is van onschatbare waarde". Wilt u ook meedoen met het legioen van vrijwilligers? Neem dan contact op met uw vereniging of bel het vrijwilligersservicepunt tel. 026 - 3117515, gevestigd in het Forum aan de Kerkstraat.
Ook uw/jullie hulp is als vrijwilliger in ons dorp Westervoort zeer nodig.
Hans Breunissen, wethouder Maatschappelijke Zorg bestuur. Het gesprek wordt begeleid door SGBO, een onafhankelijk bureau dat landelijk onderzoek uitvoert naar de wensen van de inwoners. De resultaten worden - uiteraard anoniem! - gebruikt om aan alle gemeenten van Nederland te presenteren wat de burger echt wil. Verder worden de resultaten door de gemeente gebruikt om haar dienstverlening en beleid (nog) beter te laten aansluiten op uw wensen.
weten, kunt u hier terecht. U ontvangt na het gesprek een attentie en een boekje dat gaat over de bovenstaande vragen. Er kan slechts een beperkt aantal personen deelnemen aan het gesprek. Meldt u zich daarom zo snel mogelijk aan!