Drenthe College
samen werken aan de toekomst
Leerlingen Zelfstandig werkend kok Drenthe College worden
specialisten.
In de opleidingskeuken van het Drenthe College aan de Stuifzandseweg
werden door de leerlingen Zelfstandig werkend kok uit Emmen en
Hoogeveen woensdag 26 april culinaire hoogstandjes verricht.
Huub Oudshoorn, SVH Meesterkok en werkzaam voor o.a. producent
Vandrie-groep, een van de grootste producenten van kalfsvlees, gaf aan
deze niveau 3 leerlingen een workshop.
De workshop bestond uit een uitleggedeelte over kalfsvlees en hoe
onderdelen hiervan kunnen worden bereid. Daarnaast werden de
leerlingen theoretisch op de hoogte gebracht van de nieuwste culinaire
ontwikkelingen. De deelnemende leerlingen moesten uiteindelijk à la
minute diverse kalfsvleesonderdelen verwerken tot een hoofdgerecht.
Allerlei mooie exotische groenten en andere bijlagen konden ze
verwerken in het hoofdgerecht. Op een bijzondere creatieve wijze
wisten de meesterkoks "in wording" prachtige hoogstaande culinaire
gerechten te bereiden. De echte meesterkok Huub Oudshoorn was zeer te
spreken over het resultaat.
Een aantal leerlingen sprongen er uit met hun gerecht. Rik Hubbers en
Jurjen Giethoorn hadden een mooie creatie van Rissolee van kalfshart
met een nugget van hersenen en een saus van kriek lambik. Daarbij werd
een garnituur van courgette, aardappelpuree en chips van zoete
aardappel geserveerd.
opleidingskeuken van het Drenthe College Arjan Vossenberg, Marco
Gruppen en Roel Sterrenburg hadden een prachtig culinair gerecht van
gepocheerde kalfshersenen met een duo van longhaas. Dit geheel werd
vergezeld van een garnituur van lamsoren, mosterdsaus en een groene
asperge risotto. Deze middag bewees dat ook voor de toekomst het
ambachtelijk koken gewaarborgd zal blijven.
opleidingskeuken van het Drenthe College opleidingskeuken van het
Drenthe College
opleidingskeuken van het Drenthe College opleidingskeuken van het
Drenthe College