ISS NEDERLAND

ISS Landscaping Services neemt Verhulst over

Op 2 mei 2005 is bekend gemaakt dat ISS Landscaping Services het groenvoorzieningbedrijf Verhulst heeft overgenomen. Verhulst, opgericht in 1917, is een hoveniers- en groenvoorzieningbedrijf met vele diensten en producten. Verhulst opereert vanuit het Brabantse Dongen en heeft een locatie in Eindhoven. Het werkgebied beslaat voornamelijk Noord-Brabant. De omzet bedroeg over 2004 ruim 3.2 mln euro. Bij Verhulst werken meer dan 50 mensen in fulltime dienstverband.

Met de overname van Verhulst borgt ISS Landscaping Services het laatste gedeelte van Nederland om te komen tot een landelijk netwerk van regionale bedrijven als het gaat om groenvoorzieningdiensten. Pieter van den Broek, Directeur ISS Landscaping Services Nederland: 'Wij hebben er nooit een geheim van gemaakt dat wij de ambitie hebben om een landelijke speler te zijn op de markt van de groenvoorziening. Nu wij Verhulst kunnen toevoegen aan ISS Landscaping Services dekken wij een belangrijk gedeelte van Zuid-Nederland. Hiermee hebben wij een goede uitgangspositie om te komen tot verdere groei in deze regio', besluit Van den Broek zijn betoog.

Verhulst gaat op haar beurt onderdeel uitmaken van een facilitaire dienstverlener die wereldwijd opereert. Dit biedt vele mogelijkheden voor verdere groei en uitwisseling van internationale kennis en ervaring. Jacques Verhulst, algemeen directeur Verhulst: 'Verhulst is een sterke regionale speler. Door ons aan te sluiten bij ISS Landscaping Services kunnen wij maximaal gebruik maken van de aanwezige nationale maar ook internationale kennis. Op dit moment zijn wij sterk in aanleg en onderhoud, maar nu wij onderdeel zijn van ISS Landscaping Services kunnen wij onze huidige klanten in één keer specialismen aanbieden die wij tot gisteren niet in huis hadden. Dit laatste vind ik natuurlijk fantastisch!' Verhulst verwacht dus dankzij deze overname de toekomst voor Verhulst maximaal te hebben gewaarborgd en een deur te hebben geopend naar nieuwe kennis en expertise om de medewerkers verder te laten groeien. Verhulst: 'Ik ben ervan overtuigd dat zowel mijn medewerkers als onze klanten hiervan de vruchten zullen plukken.' Verhulst blijft werkzaam binnen ISS Landscaping Services.

Over ISS Facility Services
ISS werkt voor een aanzienlijk deel van de top 100 bedrijven in Nederland. ISS Facility Services heeft 22.850 professionals in dienst en realiseert een omzet van 415 miljoen euro. ISS loopt voorop bij het professionaliseren en optimaliseren van het vakgebied facilitaire dienstverlening. ISS onderscheidt hierbij de volgende kerndiensten: schoonmaakdienstverlening, bedrijfscatering, groenvoorziening, office support en geïntegreerde facilitaire dienstverlening. In dit laatste concept worden de eerder genoemde facilitaire diensten als totaal pakket aangeboden onder centraal operationeel management. Dit concept leidt tot maximale synergie in de dagelijkse uitvoering. Het vertaalt zich concreet in kostenbesparingen, waarbij het kwaliteitsniveau minimaal gelijk blijft en in de meeste gevallen stijgt. Zo kunnen klanten zich richten op hun core business.