FNV

Nieuw loonbod van ProRail niet meer dan schijnbeweging

Een poging om de onderhandelingen over een nieuwe cao bij spoorwegbeheerder ProRail alsnog los te trekken, is dinsdag mislukt. De lopende ledenraadplegingen van FNV Bondgenoten gaar daarom gewoon door, mogelijk met acties op het spoor als gevolg.

"Het nieuwe loonbod was gezien de langere looptijd eigenlijk nog slechter dan het eerste", legt vakbondsbestuurder Tonnie Neijenhuis uit. "In die schijnbeweging zijn we maar niet getrapt. Dit bod is een aanfluiting."

Het loonbod zet de drieduizend werknemers van het afgescheiden ProRail verder op achterstand vergeleken met de werknemers van de NS, waarvoor deze maand wel een principeakkoord is gesloten. Onder ProRail vallen Railinfrabeheer, Railned en Railverkeersleiding.

De werkgever gaat zijn nieuwe eindbod op papier zetten en de vakbonden zullen dit in hun resterende achterbanraadplegingen voorleggen. Nijenhuis: "We zijn nu benieuwd wat de mensen hiervan vinden en of ze bereid zijn met woord en daad aan de werkgever duidelijk te maken dat er nu reëel onderhandeld moet worden. Niet voor niets wordt er al gezinspeeld op hun algehele treinstaking."

De cao is;l op 1 april 2004 verlopen. "De mensen hebben al die tijd niets gehad en zitten nog steeds in onzekerheid. Hoe denk je dat de stemming op de vloer nu is?"

De leden van FNV Bondgenoten kunnen hieronder het laatste pamflet met de varianten van het eindbod ophalen en tevens naar de discussie op de forumpagina van ProRail van http://www.fnvspoor.nl/ volgen.

Attachments:
pamflet ProRail.doc