HAY GROUP

Starters vinden makkelijker een baan, maar tegen lager salaris

De schaarste aan banen voor starters is grotendeels voorbij. De eerste baan is wel vaker onder hun niveau. Startsalarissen zijn voor het eerst in 4 jaar gedaald.

Dit zijn de belangrijkste bevindingen van Hay Group bij onderzoek naar starters bij circa 140 grote en middelgrote organisaties. Starters zijn afgestudeerde HBO-ers of academici met 0 tot en met 3 jaar werkervaring, dus ook afgestudeerden in een tweede baan al dan niet bij dezelfde werkgever.

Weinig schaarste
De onderzochte bedrijven geven aan redelijk tot goed starters op de arbeidsmarkt te kunnen vinden. Alleen in research & development, financiën en techniek blijkt er nog sprake te zijn van schaarste.

De instroom (22,2%) en de uitstroom (15,9%) zijn ten opzichte van het vorige jaar toegenomen. Er zijn meer starters aangenomen en starters veranderen sneller van werkgever.
Voor het tweede jaar op rij is het verdringingseffect ten opzichte van het vorige jaar groter geworden. Dat wil zeggen dat meer WO-ers en HBO-ers onder hun niveau werken ten opzichte van 2004. Dit verdringingseffect komt met name voor in een ruime arbeidsmarkt.

Organisaties maken nauwelijks onderscheid in beloning tussen schaarse en niet-schaarse starters. Bij de organisaties die wel onderscheid maken, heeft dit beperkt invloed op het salaris (5,5% tot 6,3%). Dit onderscheid is dit jaar weer kleiner dan vorig jaar.

Minder startsalaris
Opvallend is dat voor het eerst in 4 jaar het startsalaris daalt ten opzichte van het jaar ervoor. Deze daling is voor academici groter (-2,7%) dan voor HBO-ers (-0,6%). Het verschil in salaris tussen HBO-ers en academici is er nog altijd, maar neemt wel af. Van de deelnemende organisaties geeft circa 40% aan gebruik te maken van variabel inkomen dat aan individuele performance gekoppeld is.

Het salaris (bruto vast inkomen, inclusief vaste 13e maand en vaste toeslagen zoals vakantiegeld) voor startende academici bedroeg in 2004 Euro 30.000,-. Voor startende HBO-ers was dat Euro 28.000,-.

De salarisgroei verandert ook. HBO-ers en academici krijgen na één jaar meer verhoging dan in 2003, terwijl de groei na twee jaar lager uitvalt. Het verschil tussen HBO-ers en academici is vooral zichtbaar in het eerste jaar. Academici groeien tot dan duidelijk sneller dan HBO-ers.

Academici kregen gemiddeld 3,3% en HBO-ers 2,5% variabel inkomen. Ook in 2003 kregen academici gemiddeld meer variabel inkomen dan HBO-ers. Het variabel inkomen is voor beide groepen gedaald ten opzichte van 2003.

======

Hay Group is een internationaal onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van organisatie, leiderschap, motivatie, ontwikkeling en beloning van individuen en teams. In Zeist werken ruim 170 medewerkers voor 80% van de 200 grootste organisaties in Nederland.

Hay Information Services helpt klanten bij onderzoek naar beloning, medewerkers- en klanttevredenheid. Hay Information Services beschikt over databases met wereldwijde actuele informatie over arbeidsvoorwaarden, managementstijlen, competenties en organisatieklimaat. Meer dan 30 jaar onderzoek en gedegen samenwerking met klanten maken deze databases uniek. In de Nederlandse beloningsdatabase zit informatie van meer dan 200 grote en middelgrote organisaties met gezamenlijk meer dan 360.000 werknemers. Hierin zijn alle sectoren vertegenwoordigd.