AutoRai

Sterke race voor Chevrolet Nubira WTC op Magny Cours

(2-5-2005)
Tijdens de vierde ronde van het World Touring Car Championship 2005 (WTCC) op het circuit van Magny Cours in Frankrijk heeft Nicola Larini vandaag het beste resultaat voor Chevrolet Racing tot nu toe geboekt. De Italiaanse coureur hield het hoofd koel, bleef uit de problemen en finishte vandaag tijdens de tweede race als 13^e.

De Zwitser Alain Menu was minder fortuinlijk en beleefde de grootste crash in zijn carrière. De derde Chevrolet Racing rijder, Rob Huff, reed twee uitgekiende races en vanaf een 30^ste startpositie wist hij als 16^e de finish te passeren.

Alledrie de Chevrolets kwamen bij de start van Race 1 zonder problemen weg, maar halverwege de eerste ronde raakte Menu betrokken bij het zwaarste ongeval uit zijn carrière. âEen andere coureur bleef me maar opduwen totdat ik spinde, waarna een derde auto me vol raakte en ik op de zijkant naast de baan belandde,â aldus een teleurgestelde Menu. De klap was zó zwaar dat zelfs de rolkooi verboog. âIk voelde me niet goed na de crash en bleef nog een minuut of vijf à zes in de auto zitten, maar niemand kwam vragen hoe het met me gesteld was.â Vanwege de zware klap werd Menu enige tijd onderzocht in het medisch centrum.

âDe races van vandaag hebben aangetoond dat we ons nog verder moeten verbeteren,â verklaarde Eric Nève, autosport manager van Chevrolet Europe. âMomenteel blijven we steken in het middenveld, waar de autosportethiek danig te wensen over laat. Ik ben zeer slecht te spreken over de rijkwaliteiten van een aantal coureurs, zeker op dit niveau, want we nemen nog steeds deel aan een wereldkampioenschap. Vandaag hebben we de tweede auto in twee races tijd afgeschreven. Het was zowel technisch als voor Alain lichamelijk niet mogelijk om de tweede race in de reserveauto te starten, waardoor we een hoop waardevolle data voor onze verdere ontwikkeling zijn misgelopen. Gelukkig hebben de prestaties van Nicola en Rob aangetoond dat we op de goede weg zijn en dat een toptien finish dichterbij is dan we aanvankelijk hadden gedacht.â

Nicola Larini reed de sterkste race van de Chevrolet-coureurs tot nu toe, waarin hij als 13e finishte na een lange en zware strijd waarin hij diverse posities op de baan wist te winnen. Maar ook hij was maar matig onder de indruk van de racestijl van sommige van zijn concurrenten. âSommige van deze jonge rijders lijken niet te beseffen dat dit een wereldkampioenschap is en wellicht moeten ze hun rijstijl daar maar eens aan aanpassen,â verklaarde Larini. âOp een gegeven ogenblik heb ik het hele rechte eind overstuurt afgelegd omdat iemand maar tegen mijn achterkant bleef rammen. Gelukkig reed ik een zeer goede tweede race en kon ik ditmaal echt voor posities vechten.â

Rob Huff maakte vandaag meer plekken goed dan wie ook. Hij startte in Race 2 als 30^ste maar eindigde uiteindelijk als 16^e. âDe auto was vandaag een stuk beter dan gisteren en veel stabieler tijdens het aanremmen voor de langzame bochten. Bij de start van de tweede race heb ik me rustig gehouden en geprobeerd de problemen te omzeilen. Ik had geen zin om tijdens de eerste ronde al bij een ongeval betrokken te raken.â Die tactiek pakte goed uit, waardoor Huff zijn beste resultaat van dit seizoen noteerde.

Ronde 5 en 6 van het WTCC 2005 worden op 15 mei verreden op het circuit van Silverstone in Engeland.