AutoRai

Renault optimaliseert occasionlabel

(2-5-2005)
Renault zet sterk in op zijn occasionlabel en professionaliseert zijn dealernetwerk nog verder. Gebruikte topautoâs bij de Renault-dealers krijgen sinds kort de naam Renault Top Occasions. âDe Renault Top Occasions is voor onze dealers een goede manier om zich te onderscheiden van universele garagesâ, zegt Pierre Léautier, Manager Strategy & Re-marketing Used Cars van Renault Nederland. âConsumenten die zoeken naar een kwalitatief goede gebruikte auto voor een scherpe prijs zijn bij onze dealers aan het beste adres, overal in het land. En iemand in Maastricht, die bijvoorbeeld thuis via internet een Renault Top Occasions in Groningen vindt en uiteindelijk koopt, kan voor onderhoud en reparaties natuurlijk gewoon bij de dealer in Maastricht terecht. Renault Top Occasions zijn overigens niet alleen autoâs van het merk Renault, het kunnen ook autoâs van andere merken zijnâ.

Een gebruikte auto wordt niet zomaar een Renault Top Occasions. Occasions worden eerst vanbinnen en vanbuiten grondig onder de loep genomen en op alle belangrijke onderdelen gecontroleerd voordat de dealer dit label eraan hangt. De auto moet immers nog voor jarenlang rijplezier kunnen zorgen.

Zeven zekerheden
De Renault-dealer garandeert de klant dat de Renault Top Occasions werkelijk een topauto is. De koper kan met een Renault Top Occasion dan ook rekenen op zeven zekerheden.


- De eerste zekerheid is dat de klant 24 maanden of maximaal 40.000 kilometer garantie krijgt op een auto die nog geen jaar oud is. Is de occasion ouder dan een jaar, maar jonger dan vijf jaar, dan is de garantietermijn twaalf maanden of maximaal 30.000 kilometer.


- Een extra zekerheid is dat de auto vóór aflevering een servicebeurt krijgt, waarbij ook de minder zichtbare en vaak zeer vitale onderdelen van een auto worden gecontroleerd.


- Elke Renault Top Occasions die drie jaar of ouder is, krijgt vóór aflevering een nieuwe APK-keuring.


- De kilometerstand is gegarandeerd. De Renault-dealer meldt de auto aan bij de Stichting Nationale Auto Pas om er zeker van te zijn dat de kilometerstand op de teller correct is. De koper krijgt zo de occasion met een Nationale Auto Pas (NAP) mee naar huis.


- Ook na aflevering kunnen kopers van een Renault Top Occasion rekenen op uitstekende service. Mocht een reparatie ooit langer dan 24 uur duren, dan zorgt de Renault-dealer voor gratis vervangend vervoer.


- Als de aankoop onverhoopt toch niet bevalt, dan kan de klant zijn auto binnen veertien dagen ruilen.


- Als afsluitende zekerheid geeft Renault de Renault Route Service Europe, waarmee de koper bij pech, te allen tijde en in bijna heel Europa, recht heeft op gratis hulp. Daarvoor kan de klant de exclusieve Renault Route Service bellen. In Nederland kunnen klanten uiteraard altijd terecht bij één van de meer dan 200 dealervestigingen van Renault.

Occasion manager
Omdat een Occasion Manager een onmisbare schakel is in het dealerbedrijf, is Renault Nederland een wervingsprogramma gestart. Zo beschikt elke Renault-dealer binnenkort over een Occasion Manager. Deze is verantwoordelijk voor onder meer het voorraadbeheer van de gebruikte autoâs en heeft als taak deze tak van het dealerbedrijf aan te sturen en financieel optimaal te laten renderen.