Politie Groningen

Persberichten zondag 1 mei 2005

provincie Groningen 01-05-2005 -

Groningen: cafébezoeker gooit met glas
De politie hield zaterdagnacht een 28-jarige man uit Hoogezand aan op verdenking van het gooien met glaswerk in een café aan de Gelkingestraat. Een portier en een klant raakten licht gewond door het rondvliegende glas. De verdachte vluchtte de zaak uit maar kon in een nabijgelegen eetgelegenheid worden achterhaald. Bij zijn fouillering bleek hij meerdere gebruikershoeveelheden cocaïne bij zich te hebben. De man is ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: vernielingen
Een 29-jarige man uit Groningen werd zaterdagnacht door de politie aangehouden voor het vernielen van een ruit van een winkelpand op de Vismarkt. Op basis van het opgegeven signalement kon de man op de Hoge der A worden aangehouden. Op het bureau legde hij een bekennende verklaring af. Proces-verbaal wordt opgemaakt. Op de Vismarkt werd dezelfde nacht een 22-jarige man uit Groningen betrapt op het moment dat hij een poster uit een lijst wilde trekken. Hij kreeg een bon voor baldadigheid.

Groningen: in bezit van drugs
Bij de toegangscontrole van een horecagelegenheid aan de Gelkingestraat constateerde een beveiligingsmedewerker zaterdagnacht dat een 22-jarige man uit Groningen drugs bij zich had. De politie werd ingeschakeld en de man bleek 25 XTC pillen bij zich te hebben. Hij is aangehouden en ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: mannen in bezit van mes
De politie werd zaterdagnacht gewaarschuwd door medewerkers van een kroeg in de Poelestraat dat een 31-jarige man uit Drachten zich dreigend gedroeg. De man was lastig geweest in de zaak en bleek in het bezit te zijn van een mes. Hij werd aangehouden. Op het politiebureau kreeg hij een proces-verbaal. Bij een café in de Gelkingestraat werd een 32-jarige man aangehouden na bedreiging van personeel van de horecazaak. Hij zette zijn bedreigingen kracht bij door een mes te tonen. De man werd aangehouden en is ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: aanrijding voetgangster met snorfietser
Bij het oversteken van de Guldenstraat werd zaterdagmiddag een 83-jarige voetsgangster uit Groningen aangereden door een 29-jarige snorfietser uit Groningen. De vrouw kwam ten val. Zij is met heupletsel naar het ziekenhuis gebracht. Een ongevalrapportage is opgemaakt.

Groningen: radarsnelheidscontrole
Plataanlaan: zaterdagochtend, aantal geregistreerde voertuigen: 820, aantal overtredingen: 95, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.