Gemeente Amsterdam

Stadhouderskade weer open

28 april 2005
---
Stadsdeel Oud Zuid

De Stadhouderskade is vanaf 1 mei tussen de Museumbrug en het Vondelpark weer toegankelijk voor al het verkeer uit beide richtingen. Ook is verkeer uit beide richtingen weer mogelijk tussen de Amstel en de Hobbemakade.

Het gedeelte tussen de Museumbrug en de Hobbemakade gaat alleen open voor het gemotoriseerde verkeer uit westelijke richting (vanaf het Leidse Plein) in plaats van uit beide richtingen. Het verkeer uit oostelijke richting (vanaf de Amstel) kan vanaf 1 mei wel weer via de Hobbemakade. Behalve op het stuk tussen de Museumbrug en de Hobbemakade, is de Stadhouderskade vanaf 1 mei ook weer toegankelijk voor fietsers.

Vanaf eind mei is tussen de Museumbrug en Hobbemakade weer alle verkeer uit beide richtingen mogelijk.

Eenrichtingsverkeer Museumbrug - Hobbemakade tot eind mei

De Stadhouderskade zou na een afsluiting van zes weken vanaf 1 mei weer open gaan voor het verkeer uit beide richtingen. Op 21 maart ontstond echter een brand aan een rioolbuis bij werkzaamheden van Dienst Waterbeheer en Riolering (DWR).

Door de brand waren pas aangelegde rioolbuizen en rioolputten tussen de Hobbemakade en de Museumbrug onherstelbaar beschadigd. Deze moesten worden verwijderd en vervangen. Dit kostte veel tijd waardoor de werkzaamheden op deze plek vertraging opliepen.

Vervolg werkzaamheden

Tijdens de afsluiting van de Stadhouderskade zijn veel noodzakelijke werkzaamheden verricht. Tramsporen zijn vernieuwd, er is nieuwe riolering gelegd en de Stadhouderskade heeft een nieuwe inrichting gekregen.

Toch is het werk nog niet helemaal af. Tot en met juni 2005 wordt verder gewerkt aan de herinrichting en DWR is tot half augustus bezig met afrondende werkzaamheden aan het bergbezinkbassin voor het Rijksmuseum. Deze werkzaamheden brengen echter geen hinder voor het autoverkeer met zich mee.

Tot half oktober wordt nog gewerkt aan de brug bij de Heinekenbrouwerij. Daarna gaat deze weer open voor al het verkeer. Begin oktober moet de kruising Stadhouderskade - Ferdinand Bolstraat nog een weekend dicht om de tramsporen op hun definitieve plaats te leggen. Het exacte weekend wordt nog bepaald.