Gemeente Cranendonck


zes cranendonckers koninklijk onderscheiden


1. De heer Martien van den Berg

2. De heer Leo Dekkers

3. Mevrouw Marijke Maassen-Geevers

4. Mevrouw Annie Staals-Jacobi

5. Mevrouw To Vermeulen-Lammers

---

De heer Ger Barents, 66 jaar, Lid in de Orde van Oranje Nassau De heer Barents heeft een bijzondere staat van verdienste voor de gemeenschap. Hij heeft zich meer dan 50 jaar ingezet voor de fakkelestafette, de organisatie die de activiteiten rond de jaarlijkse viering van de bevrijding van Weert verzorgt. Sinds 1959 heeft hij op verschillende manieren bijgedragen aan de organisatie van de fakkelestafette en de bijbehorende festiviteiten. Daarnaast heeft hij zich gedreven en enthousiast ingezet voor de Reddingsbrigade Weert waar hij o.a. 33 jaar als kantbewaker bij de intocht van Sint Nicolaas in Weert functioneerde. Ook heeft hij als instructeur en bestuurs- commissielid veel voor de Reddingsbrigade betekend. Tevens was hij nauw betrokken bij de oprichting van de zusterverenigingen Duikvereniging De Peddemoeek en Reddingsbrigade Nederweert. Ook de vrijwillige brandweer kon op zijn inzet rekenen. Eerst als duiker, maar later ook als bestuurslid.
Daarnaast was hij ook 22 jaar lid van de EHBO-vereniging.

De heer Martien van den Berg, 66 jaar, Lid in de Orde van Oranje Nassau
De heer van den Berg heeft zich in ruime mate ingezet voor het onderwijs en voetballeven in Cranendonck. Hij was tot 1999 docent wiskunde, natuurkunde en elektrotechniek op de LTS, overgegaan in Dr. Anton Mathijsenscholen gemeenschap, overgegaan in Juniorcollege Budel, alwaar hij medeoprichter en voorzitter was van de personeelsvereniging. Ook was hij oprichter van de afdeling elektrotechniek en altijd actief bij buitenschoolse activiteiten. Vanaf 1967 heeft hij zich op vele manieren ingezet voor Voetbalvereniging SV Budel/NedZink. Hij is een actief lid die al jaren betrokken is bij de jeugdafdeling. Daarnaast neemt hij taken op zich in het Hoofdbestuur en vervult hij de gaten waar een gebrek is aan vrijwilligers. Als penningmeester vervult hij al lange tijd een belangrijke taak. Ook is hij voorzitter van het jeugdbestuur en verantwoordelijk voor de instroom en begeleiding van de jongste jeugd. Naast zijn bijdragen voor SV Budel/NedZink is hij ook voorzitter van de Kleine Kring, een samenwerkingsverband van een tiental voetbalverenigingen uit de regio. Voor jongere bestuursleden functioneert hij als vraagbaak.

De heer Leo Dekkers, 60 jaar, Lid in de Orde van Oranje Nassau De heer Dekkers spant zich al geruime tijd op verschillende manieren in voor de gemeenschap. Eerst als collectant voor het Sinterklaas Comité, vanaf 1977 tot en met1987 als voorzitter van het Oranjecomité Maarheeze en alweer geruime tijd als bestuurslid en voorzitter van het Kinder Vakantie Werk, waarbij hij activiteiten organiseert voor kinderen van de basisschool. De Budelse Lokale Omroep Stichting, waar hij secretaris is, kan ook op zijn inzet rekenen. Daarnaast is hij ook werkgroepvoorzitter van de activiteitencommissie, jeugd en toneel, en medewerker van de werkgroep ouderen waarvoor hij activiteiten organiseert. Tevens is hij redacteur van een blad bij de Klimroos, voor gehandicapten, en brengt hij het blad rond. Ook organiseert hij met enthousiasme de personeelsuitjes als lid van de personeelscommissie.

Mevrouw Marijke Maassen-Geevers, 62 jaar, Lid in de Orde van Oranje Nassau
Mevrouw Maassen heeft zich gedurende een lange periode op vele maatschappelijke gebieden ingezet. Zo is ze van 1959 tot en met 1967 aspirant- en later hoofdleider geweest van de welpenhorde van de St. Lambertus scoutinggroep in Eindhoven. Vanaf 1970 is zij als secretaris betrokken bij scoutinggroep Kizito in Maarheeze, alwaar ze de exploitatie van de blokhut onder zich had en een meisjestak oprichtte. Daarnaast kunnen Stichting Wereldhulp Cranendonck, het project Berekum en de Brandwonden Stichting ook op haar enthousiasme en inzet rekenen. Voor het project Berekum heeft zij o.a. het beheer van het studiefonds t.b.v. medische opleidingen voor het lokale ziekenhuis onder zich en hield zij inzamelingen. Voor de Stichting Wereldhulp Cranendonck was zij een van de oprichters en bestuurslid. Voor de basisscholen heeft zij een project Ghana opgezet om kinderen bewuster te maken over de omstandigheden waarin mensen in de Derde Wereld leven. Daarnaast gaat ze jaarlijks als collectant voor de Brandwonden Stichting langs de deuren.

Mevrouw Annie Staals-Jacobi, 56 jaar, Lid in de Orde van Oranje Nassau Mevrouw Staals-Jacobi heeft zich vanaf begin jaren 80 op vele manieren ingezet op vele maatschappelijke gebieden, zoals onderwijs, cultuur, welzijn en kerk. Lange tijd als lector, lid van de liturgiegroep, medeverzorger van het parochieblad en vele andere activiteiten voor Parochie St. Joan in Soerendonk. Daarnaast was zij lid van het schoolbestuur van St. Joan, waar zij initiatiefnemer was tot het kunnen overblijven tussen de middag op school. Voor het St. Jans Gilde uit Soerendonk is zij steun en toeverlaat als onderhouder van alle attributen en tot 2002 was zij ondersteunend voor het secretariaat van het gilde. Tevens is zij actief lid van de Heemkundekring De Baronie van Cranendonck . Op open dagen verstrekt ze inlichtingen en ze geeft ondersteuning bij stamboomonderzoek. Ze heeft alle bestaande gegevens in de computer gezet en verzamelt en archiveert nieuwe gegevens. Ook is ze als voorbereider betrokken bij het tot stand komen van fotoboeken over Soerendonk.

Mevrouw To Vermeulen-Lammers, 83 jaar, Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Mevrouw Vermeulen-Lammers heeft zich gedurende een lange periode op vele maatschappelijke gebieden ingezet. Al vanaf 1960 zette zij zich in als vrijwilliger in verschillende functies voor de EHBO-vereniging. In de jaren zeventig was zij een aantal jaren commandant van een wedstrijdteam en gaf zij ondersteuning bij cursussen. Als vrijwilliger en bestuurslid bij de Heemkundekring Budel en Cranendonck heeft zij zich met veel enthousiasme ingezet bij activiteiten, waaronder het uitzoeken van het gemeentelijk fotoarchief. Daarnaast was zij bestuurslid van gemeenschapshuis De Borgh, vrijwilliger bij het I.P.M.C. voor inzameling van gebruikte kleding, vrijwilliger bij de Salvatoriaanse Hulpactie in Hamont-Achel en vrijwilliger bij de gehandicaptenvereniging De Klimroos, waar zij zich altijd met hart en ziel voor heeft ingezet.