Gemeente 's-Hertogenbosch

29-04-2005

Lintjesregen 2005

Ter gelegenheid van de viering van de verjaardag van Hare Majesteit de Koningin zijn bij Koninklijk Besluit benoemd tot:


1. Lid in de Orde van Oranje-Nassau:
Mw. E.M. Ahsmann uit 's-Hertogenbosch. Decoranda is 28 jaar als religieuze werkzaam geweest in Vietnam tot zij in 1976 door communistische regering gedwongen werd het land te verlaten. Sinds haar terugkeer naar Nederland heeft zij zich binnen VluchtelingenWerk Nederland op zeer bijzonder wijze ingezet voor Vietnamese vluchtelingen. Zij heeft aan de wieg gestaan van de opvang van de Vietnamese bootvluchtelingen in ons land en veel bijgedragen aan de maatschappelijke opvang en begeleiding van deze groep. Samen met een vluchteling heeft zij een woordenboek Vietnamees - Nederlands (en vice versa) samengesteld dat als basis heeft gediend voor de communicatie tussen burgers, hulp-verleningsinstanties, overheid en de groep Vietnamese vluchtelingen.


2. Lid in de Orde van Oranje-Nassau:
Mw. C.H.M. de Bekker - Dupont uit Empel. Decoranda was van 1969 tot 1984 als akela hoofdverantwoordelijke van de welpengroep van Scouting St. Tarcius in 's-Hertogenbosch. Bij de omroepvereniging KRO heeft zij van 1983 tot 1990 een actieve rol gespeeld binnen de contactgroep 's-Hertogenbosch. Van 1990 tot 1995 was zij lid van het afdelingsbestuur en sinds 2000 lid van de KRO-afdelingsraad. Met volle overtuiging zet zij zich in voor de Stichting Pastoraal Uitzendbureau. Zo is zij medeoprichtster en bestuurslid daarvan. Van de Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch was De Bekker vele jaren bestuurslid en vice-voorzitter.Verder is zij medeontwerpster van en docente - sinds 1990 - aan de cursus Boschlogie. Ook is zij lid van het gemeentelijk comité voor de organisatie van Open Monumentendag en van de cultuurhistorische werkgroep Empel.


3. Lid in de Orde van Oranje-Nassau:
De heer J.W. Bergmans uit Rosmalen. Decorandus is sinds 1993 voorzitter van tennisvereniging Maliskamp en sindsdien ook voorzitter van het Bossche Tennisoverleg (BTO). Vanaf 1979 fungeert Bergmans ook als vrijwilliger bij de Parochie Bernadette - Laurentius. Hij is daar coördinator van de avondwake; hij gaat op huisbezoek bij de nabestaanden van de overledene om de dienst samen te stellen. Na de avondwake zorgt betrokkene voor de opvang van de familieleden. Ook speelt hij een rol bij het opleiden en begeleiden van personen die dat soort werk willen gaan doen.


4. Lid in de Orde van Oranje-Nassau:
J.P. van Beusekom uit 's-Hertogenbosch. Decorandus is sinds 1975 actief lid van de wijkvereniging Contactgroep 'De Rompert'. Hij heeft meegewerkt aan het verkrijgen van rechtspersoonlijkheid van de groep. Betrokkene heeft zich in de wijk ingezet voor onder meer verkeersveiligheid, veiligheid en groen. Voorts was hij actief bij het organiseren van kinderoptochten met Koninginnedag en familieactiviteiten. Sinds 1990 is Van Beusekom secretaris van de contactgroep en actief op het terrein van milieu. Ook heeft hij in het verleden een inventarisatie van de openbare verlichting in de wijk gemaakt. Betrokkene is verder initiatiefnemer en leider van een groep die zich inzet tegen drugsoverlast in de wijk.


5. Lid in de Orde van Oranje-Nassau:
De heer M.J. Blom uit Rosmalen. Decorandus leidde een aantal jaren de Bedrijfshulp-verlening van KPN. In mei 1979 werd hij benoemd tot bestuurslid van de Bossche Badminton Federatie en in 1996 tot vice-voorzitter. Van 1992 t/m 1996 was Blom voorzitter van de evenementencommissie van Tennisvereniging Oosterplas en van 1996 tot 2001 lid van de Beheerscommissie. Van 1984 tot eind 1986 was betrokkene ouderraadslid van de basis-school Jeroen Bosch in Hintham en van 1986 tot oktober 1989 voorzitter. Eind jaren tachtig en begin jaren negentig was hij voorzitter van de O.R. van de basisschool Jeroen Bosch.


6. Ridder in de Orde van Oranje-Nassau:
De heer mr. ing. H.J.W.J. van den Bouwhuijsen. Decorandus was van 1968 bestuurlid van binnen NVOB/AVOB. Sinds 1993 ook binnen NVOB Bouwned.
Vanaf 1968 is hij examinator, lid en voorzitter van de plaatselijke schoolcommissie, lid van de regionale schoolcommissie en lid van het algemeen bestuur van Kader Opleidingen Bouw.
Sinds 1994 fungeert Van den Bouwhuijsen als secretaris van het bestuur van de Ridderorde van het Heilig Graf regio 6.


7. Lid in de Orde van Oranje-Nassau:
De heer A. de Brouwer uit 's-Hertogenbosch. Decorandus is sinds 1954 als vrijwilliger kaderinstructeur bij het Nederlandse Rode Kruis afdeling 's-Hertogenbosch en fungeert daarvoor ook als magazijnbeheerder. Destijds werd een chaotisch magazijn door hem op orde gebracht en wordt sindsdien door hem op orde gehouden. De inzet van De Brouwer voor het jaarlijkse Internationaal Concours Hippique 'Indoor Brabant' in de Brabanthallen is voor de organisatie van grote waarde, evenals die tijdens de vakantieweken in conferentie-centrum 'De Guldenberg' in Helvoirt. Sinds 1973 begeleidt hij een blinde man. Ook heeft betrokkene vele jaren geassisteerd bij het gehandicapten zwemmen op zaterdagmorgen.


8. Lid in de Orde van Oranje-Nassau:
Mw. F.M. van Daal-Koren uit Rosmalen. Decoranda was in het verre verleden groepleidster bij de verkennerij in Maastricht en een 7-tal jaren secretaris van de sportvereniging Kimbria, afdeling veldhandbal in Maastricht. Een aantal jaren was zij collectant voor de Stichting Kankerbestrijding en van 1971 - 1981 secretaris c.q. president van de Nederlandse Vereniging van Huisvrouwen, afdeling Rosmalen. Onder haar leiding groeide het aantal leden van 120 tot 249. Ook verzorgde zij het 'Maandbericht' en organiseerde betrokkene excursies naar musea in binnen- en buitenland. Van 1974 - 2004 leidde Van Daal de damesbridgeclub van de Nederlandse Vereniging van Huisvrouwen en van 1981 - 2004 de bridgeclub van Maliskamp


9. Lid in de Orde van Oranje-Nassau:
De heer L.M.C.M. Gevers uit Rosmalen. Decorandus heeft sinds 1963 diverse activiteiten ontplooid op het terrein van welzijn, cultuur en media. Hij heeft zich bestuurlijk en uitvoerend ingezet voor het Nulands gemend Koor en de Stichting Kiosk. Ook zette hij zich in voor studentenactiviteiten, het Nulands carnaval, Werkgroep de Meent en het gemeenschapsblad 'de Klepel'.


10. Lid in de Orde van Oranje-Nassau:
De heer C. van Gils uit 's-Hertogenbosch. Decorandus is sinds 1979 instructeur van de jeugddrumband 'de Hint' en vanaf 2000 voorzitter van het bestuur. Wekelijks geeft hij trommelles aan kinderen van 7 t/m 13 jaar. Inmiddels heeft hij honderden kinderen opgeleid; daarnaast is hij actief bij diverse andere activiteiten van de jeugddrumband. Behalve voor de drumband maakte Van Gils zich ook jaren verdienstelijk als vrijwilliger voor drukkerij 'De Schakel', Don Bosco en het Comité Boschveld. Thans is hij actief als steward bij FC Den Bosch.


11. Lid in de Orde van Oranje-Nassau:
De heer P.F.M. van de Grint uit Engelen. Decorandus is 40 jaar organist van de protestantse kerk in Engelen. Daarnaast heeft hij op ander muzikaal terrein zich verdienstelijk gemaakt. In 1981 was hij oprichter van de 'Laatbloeiers'en is daarvan sindsdien de dirigent/muzikaal leider. Ook is Van de Grint leider van orkest Amatinka dat hij op het hoogste niveau heeft gebracht en beheert hij het muziekarchief van de 'Blauwe Avond'.


12. Lid in de Orde van Oranje-Nassau:
Mw. J.E. Heuveling-Bronk uit Rosmalen. Decoranda heeft zich sinds 1962 o.a. bestuurlijk ingezet op het terrein van onderwijs, (mantel)zorg en welzijn. Zo was zij actief in het documentatiecentrum van een bassisschool en bestuurslid en vrijwilligster bij een Maatschappelijk Advies en Informatiecentrum. Jarenlang verzorgde zij een oudere buurman, een oudere buurvrouw, haar schoonouders en haar gehandicapte ouders. Ook was zij medeoprichter en vice-voorzitter van Volksuniversiteit 'De Parasol' in Valkenswaard. Vanaf eind jaren tachtig t/m 2003 was Heuveling bestuurslid en later vice-voorzitter van de Stichting Welzijns Instelling Rosmalen, waar zij met name veel aandacht besteedde aan jongerenwerk.


13. Lid in de Orde van Oranje-Nassau:
De heer J.A.A. Hoogeboom uit 's-Hertogenbosch. Decorandus regelt sinds 1989 voor zijn werkgever de EHBO en de BHV-zaken. Voor de FNV Bondgenoten is hij kaderlid en aangesteld in de V.G.W.M.-commissie als direct contact met de ondernemingsraad.
Van 1968 - 1988 fungeerde betrokkene als jeugdleider van de wandelsportvereniging 'Edison', bovendien was hij vanaf 1968 o.a. actief als decorbouwer van de toneelgroep van de wandelsportvereniging. Vanaf 1983 is Hoogeboom brancardier bij de bedevaarten naar Lourdes. Sinds 1987 is betrokkene kaderinstructeur- opleiding van de EHBO- vereniging. Als EHBO-er verleent hij zijn diensten bij diverse activiteiten. De laatste 10 jaar is hij ook motorrijder bij de gehandicaptendag van de Zeskamp in Vught.


14. Ridder in de Orde van Oranje-Nassau:
De heer A.A.M. Kuijpers uit Rosmalen. In 1975 was decorandus medeoprichter van de badmintonvereniging 's-Hertogenbosch-zuid. Sinds 1980 is hij voorzitter van de technische commissie en voorzitter van het bestuur van Zwemvereniging 'De Treffers'. Daarbij gaf hij leiding aan diverse Brabantse en Nederlandse kampioenschappen. Vanaf 1996 is Kuijpers voorzitter van de zwemcommissie van het Kringbestuur Brabant van de Koninklijke Nederlandse Zwembond. Daarnaast neemt betrokkene sinds 1981 examens af en begeleidt hij kamprechters. In 1983 was hij medeoprichter en tot 1991 voorzitter van de Stichting Triatlon Rosmalen. Vanf 1987 tot heden is Kuijpers secretaris van het dagelijks bestuur, lid van de commissie nieuw clubgebouw, wedstrijdsecretaris, jurylid en lid van het wedstrijd organisatiecomité van de Bond van Atletiek- en Triatlonsportverenigingen. Een reeks van jaren was hij hoofdorganisator van de halve marathon van Rosmalen. Sinds 1993 is betrokkene secretaris van de werkgroep Triatlon afdeling Rosmalen.


15. Lid in de Orde van Oranje-Nassau:
De heer A.J.S. van Litsenburg uit 's-Hertogenbosch. Van 1978 - 2003 was Van Litsenburg bestuurslid en voorzitter van de wijkraad West in 's-Hertogenbosch. Van 1990 - heden beheert betrokkene het clubhuis van R.K.V.v. Wilhelmina (ca. 800 leden). Ook is hij jeugdbestuurslid en in die functie verantwoordelijk voor de juniorenelftallen.


16. Lid in de Orde van Oranje-Nassau:
De heer J.F.M. Meijers uit Rosmalen. Decorandus was een twintigtal jaren lid van de vrijwillige brandweer van Rosmalen en vier jaar lid van het schoolbestuur van basisschool 'De Masten' in Maliskamp. Sinds 1994 verzorgt hij de rozenkransviering voor de parochie H.H. Bernadette - Laurentius en gaat hij voor bij o.a. overlijdensdiensten. Vanaf 1995 is betrokkene coördinerend lid en daardoor lid van het bestuur van het Musica koor en sindsdien ook brancardier bij de Nederlandse Lourdesbedevaart voor zieken. Sinds 2000 is Meijers bestuurslid van de Stichting Wijkraad Maliskamp.


17. Lid in de Orde van Oranje-Nassau:
De heer F.J.A.G. Neomagus uit Rosmalen. Decorandus is sinds 1954 bestuurlid/penning-meester van de Stichting Wijkraad Maliskamp. Achttien jaar was hij ook penningmeester van de voetbalvereniging van Maliskamp. Van 1990 - 2002 hield betrokkene de financiële administratie bij van het Cultureel Centrum de Biechten in Rosmalen. Sinds 1993 is hij bestuurslid/penningmeester van de Stichting Wijkbelangen Maliskamp en vanaf 1994 penningmeester van de seniorenvereniging HEVO/KABO, afdeling Rosmalen.


18. Lid in de Orde van Oranje-Nassau:
Mw. C.F.C. van Nierop-Leijten uit 's-Hertogenbosch. Decoranda was achttien jaar penningmeester van de Zonnebloem in Amsterdam. Sinds 1984 is zij vrijwilligster bij de Zonnebloem in 's-Hertogenbosch, waar zij de afdeling Maaspoort mede oprichtte en jarenlang penningmeester was. Verder is Van Nierop vrijwilliger bij de parochie, bij de Stichting Mensen in Nood en collectant voor de Kankerbestrijding.


19. Lid in de Orde van Oranje-Nassau:
Mw. C.J.G. Poirters-van den Bosch uit 's-Hertogenbosch. Decoranda verricht via de Unie van Vrijwilligers sinds 1989 activiteiten zoals bloemen verzorgen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis, locatie GGZ, het organiseren van uitstapjes voor ouderen, fysiek en geestelijk gehandicapten. Ook treedt zij een dag per week op als verzorgingshulp in verpleeghuis Oosterhof.


20. Lid in de Orde van Oranje-Nassau:
De heer H.G.M. Savelkouls uit Rosmalen. Decorandus is sinds 1970 directeur van de bassisschool De Kruisstraat in Rosmalen. Toen het voortbestaan van de school werd bedreigd nam betrokkene het initiatief de school op te laten gaan in het AZC-onderwijs waardoor sluiting werd voorkomen. Ook zette hij tal van buitenschoolse activiteiten op. Wat zijn werkzaamheden voor de school betreft kan hij worden aangemerkt als iemand die geruime tijd werkzaamheden heeft verricht op een wijze die hem onderscheidt van anderen en die getuigt van een karaktervolle en voorbeeldige plichtvervulling. Sinds 1970 zet hij zich op diverse terreinen in voor voetbalclub OJC. In 1977 heeft betrokkene de Belangengroep Kruisstraat opgericht (later wijkraad genaamd). Daarnaast was Savelkoels oprichter van het Rosmalens Revue Gezelschap, tien jaar bestuurslid van De Kentering, zes jaar reactielid van de carnavalskrant en zes jaar lid van het Comité Behoud Rosmalen.


21. Lid in de Orde van Oranje-Nassau:
De heer C.A. Venrooij uit Rosmalen. Decorandus was in 1979 animator en grondlegger achter de oprichting , voorzitter en bestuurslid van de surfclub 'Loefing'79'. In 1980 heeft hij het 'Zorgenkind' opgericht; een zwemclub voor gehandicapte jongeren uit Rosmalen, Nuland, Berlicum en 's-Hertogenbosch. Twaalf jaar lang heeft betrokkene een geestelijk gehan-dicapte vrouw begeleid. In 1985 heeft hij mede de Triatlonvereniging R.D.G. opgericht. Sinds 1994 heeft hij bestuurlijke functies bij de Bridgeclub BBC. Van 1996 - 1999 nam Venrooij examens af bij Zwemvereniging 'de Treffers'.Vanaf 1990 doet hij aan ziekte-, geestelijke- en stervensbegeleiding.


22. Lid in de Orde van Oranje-Nassau:
Mw. E.J.P. Vermeulen uit 's-Hertogenbosch. Decoranda verricht sinds 1964 vrijwilligerswerk op het terrein van cultuur en zorg ; als vrijwilliger bij de Openbare Bibliotheek en sinds 1991 bij visueel gehandicapten via het Nederlands Rode Kruis, afdeling 's-Hertogenbosch. Ook begeleidt zij ouderen die in een sociaal isolement geraakt zijn. Tevens verrichtte Vermeulen mantelzorg voor haar zus en moeder.


23. Ridder in de Orde van Oranje-Nassau:
De heer F.C.J. Bekker uit 's-Hertogenbosch. Decorandus is sinds 1976 verbonden aan het Theater a/d Parade. Als directeur is Bekker verantwoordelijk voor de organisatorische en de financieel-economische bedrijfsvoering. Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd bij het tot stand komen van een groot aantal tot de verbeelding sprekende, culturele evenementen op regionaal, nationaal en internationaal niveau. Betrokkene nam mede het initiatief voor een hechte samenwerking met Brabantse en landelijke theaters, waaruit in 1991 de Eerste Stichting Raamwerk ontstond, gevolg door een nieuwe, nog steeds bestaande Stichting grootschalige Theaterproducties Brabant (opera en dans). Bekker heeft bijzondere persoonlijke verdiensten in zijn hoofdfunctie met een aantoonbare uitstraling buiten de eigen organisatie. Betrokkene bekleedt een reeks van aan de hoofdfunctie gerelateerde nevenfuncties