Digitale Gemeente Houten

VVD: strengere aanpak overlast scooters en brommers

donderdag 28 april 2005 - Door: Ed Plekkenpol

De VVD in Houten heeft een initiatiefvoorstel ingediend bij de gemeenteraad om te komen tot een strengere aanpak van overlast, veroorzaakt door bestuurders van scooters en brommers.

In het initiatiefvoorstel genaamd "Eén keer respijt tweede keer scooter kwijt", stelt de VVD dat in Houten al geruime tijd sprake is van deze overlast, zoals het te hard rijden op fietspaden en in woongebieden.

De aandacht en inzet van de politie en het speciale scooterteam hebben slechts korte tijd effect. Daarom wil de VVD Houten een verdere aanscherping van de aanpak en neemt hierbij de werkwijze in Rotterdam in het project Aanpak Scootere Overlast (ASO) als voorbeeld. Onderdeel van dit beleid is het in beslag nemen van scooters en brommers bij meervoudige overtredingen. Ook in andere plaatsen als Enschede, Haarlem en Wieringerwerf zijn afspraken gemaakt tussen openbaar ministerie, politie en gemeente om te komen tot een strengere aanpak van overlastveroorzakers, waarbij inbeslagname een belangrijk middel is.

Tijdens de Monitor Leefbaarheid en Veiligheid waaraan eind 2004 ruim
1.000 Houtenaren meededen, werd overlast door scooters en brommers als een van de belangrijkste problemen in de gemeente genoemd.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2005 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).