Socialistische Partij

Gebaar NUON-topman hoopgevend zoethoudertje

25-04-2005 * Onder grote maatschappelijke druk ziet NUON-topman Ludo van Halderen eenmalig af van zijn korte-termijnbonus. De SP-fractievoorzitter in Noord-Holland Mienk Graatsma ziet dit als een hoopgevend gebaar. Graatsma: "Natuurlijk is dit slechts een zoethoudertje. Het is nu tijd om echt iets te gaan veranderen. De verdiensten van deze topman bedragen nu nog ruim 700.000 euro. Dat is veel te veel geld en niet uit te leggen."



De SP zal in de Provinciale Staten aansturen op een goede discussie over de buitensporige salarissen en bonussen. Graatsma: "We willen niet elk jaar deze strijd moeten voeren, vandaar dat we het beter nu goed kunnen regelen. Komende week zullen we in de Statenvergadering een statutenwijziging voor NUON bepleiten die dergelijke bonussen onmogelijk maakt."


Van Halderen wees vandaag een bonus van 97.000 euro af. Graatsma: "Ik hoop dat de klanten nu ook iets terug kunnen zien van dit geld. Na alle ellende met het energiebedrijf in de afgelopen jaren verdienen zij dat zeker."


---

SP. MINDER POLITIEK
---

bijgewerkt: 25-04-05