Politie Zuid-Holland-Zuid

25/04 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

25-04-2005 - Persberichten District I

MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING
DORDRECHT De politie heeft zondagmiddag 24 april een 33-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van een zware mishandeling van een manspersoon op 25 februari j.l. Toen werd in een winkel aan het Van Oldenbarneveltplein een 46-jarige Dordtenaar mishandeld. Het slachtoffer kwam cds terugvragen die hij had uitgeleend aan de verdachte. Daarop ging het mis. De 46-jarige werd met een stoel op het hoofd geslagen en in het gezicht gestompt. Door de mishandeling had de man een bult op het hoofd en zijn gebit was kapot. Hij deed aangifte. De verdachte werd op basis van het signalement door alerte agenten in de kraag gevat in de Frank van der Goesstraat. Hij is in verzekering gesteld.

BOZE VROUWEN
DORDRECHT Twee vrouwen van 32 en 77 jaar uit Dordrecht zijn op zondagmiddag 24 april aangehouden. De 77-jarige vrouw, woonachtig aan het Mauveplein, kreeg er s middags genoeg van toen baldadige jeugd met waterballonnen haar ramen bekogelden. Daarop liep ze naar buiten en zou toen een 7-jarige jongetje bij de keel hebben vastgepakt. Zijn moeder, de 32-jarige, werd daarop zo boos dat ze naar het huis van de 77-jarige ging en een ruit ingooide. Beide vrouwen werden aangehouden, deden op het bureau hun verhaal en werden na verhoor heengezonden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

TEVEEL GEDRONKEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT De politie heeft zondagavond 24 april een 48-jarige vrouw uit Ridderkerk aangehouden op verdenking van rijden met alcohol op. De politie hield de vrouw aan op de A16 ter hoogte van Hendrik-Ido-Ambacht. De vrouw vertoonde slingerend rijgedrag en bij de staandehouding sprak zij met dubbele tong. Ze blies ver boven de streep. Haar rijbewijs werd ingenomen. De vrouw kreeg een rijverbod van 6 uur.

DORDRRECHT In de nacht van zondag op maandag 25 april heeft de politie een 47-jarige man uit Tilburg aangehouden op verdenking van rijden met alcohol op. De man reed op de N3. Een vrachtwagenchauffeur sloeg gade hoe de man slingerend over de weg ging. Daarop belde hij de politie. Agenten gingen op de melding af. De man blies ver boven de streep. Hij kreeg een rijverbod van zes uur. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

WIET IN KOFFERBAK
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 25 april een 24-jarige man uit het Franse Alfortville aangehouden. De man reed in de auto op de A16. De politie voerde een routinecontrole uit. Agenten roken een wietlucht en besloten daarop de man te fouilleren en de auto te doorzoeken. De man had een joint bij zich en in zijn kleding een zakje wiet. In de kofferbak trof de politie een doos met meerdere zakken wiet aan. Daarop werd de man aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Hij werd ingesloten.

CRUISECONTROL
DORDRECHT Op de A16 heeft zondagavond 24 april een ongeval plaatsgevonden. Een 46-jarige man uit Veldhoven reed op de middelste rijstrook. Voor hem reed een auto met daarin een 25-jarige vrouw uit Dordrecht en een 16-jarig meisje uit Etten-Leur. De man reed met een snelheid van ongeveer 120 kilometer per uur. De man had zijn cruise-control aan staan. Toen hij wilde afremmen, reageerde zijn voertuig daar niet op. De man stuurde daarop naar links, raakte de macht over het voertuig kwijt en raakte de auto van de 25-jarige vrouw. Die auto schoot daarop naar rechts, raakte de vangrail en ging enkele keren over de kop. Beide autos kwamen tot stilstand. De bestuurders kwamen met de schrik vrij. De 16-jarige bijrijder werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Het voertuig van de 46-jarige man is door de politie meegenomen voor onderzoek aan de cruisecontrol.