Politie Drenthe

Zondag

Assen 24-04-2005

Vervolg explosie in jacht
NOORDSCHESCHUT De slachtoffers die bij de explosie in een jacht in Noordscheschut betrokken waren zijn de 35-jarige uit Coevorden afkomstige eigenaar, een 21-jarige man uit Coevorden en een 22-jarige vrouw uit Coevorden. Het drietal sprong na de explosie en de daardoor ontstane brand in het water van de Hoogeveensevaart. Nadat ze door omstanders uit het water werden gehaald zijn ze met brandwonden bij omwonenden onder de douche gezet. Hierna zijn ze overgebracht naar het ziekenhuis. De 35-jarige man en de 22-jarige vrouw mochten na behandeling het ziekenhuis weer verlaten. De 21-jarige man is met brandwonden opgenomen in het ziekenhuis in Hardenberg. (05-133926)

Aanrijding met letsel door onwel geworden bestuurder KOEKANGE Een 42-jarige autobestuurder botste gistermiddag op de Broekhuizen tegen een boom. De man was tengevolge van zijn suikerziekte onwel geworden. De auto kwam op de kop tot stilstand. De bestuurder werd met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. (05-133988)

Politie houdt winkeldief aan
NIEUW AMSTERDAM Een 46-jarige Emmenaar werd gistermiddag terzake winkeldiefstal aangehouden. De man wilde bij winkel aan de Zijtak OZ een door hem weggenomen UV-vijverlamp zogenaamd ruilen voor geld. Een oplettend personeelslid betrapte de dader. De verdachte verklaarde geld nodig te hebben voor zijn drugsverslaving. Hij kreeg een dagvaarding. (05-133983)

Politie bekeurt alcomobilisten
ASSEN Een 27-jarige man uit Assen werd vannacht bekeurd voor het rijden onder invloed en het rijden tijdens een rijontzegging. Op de Europaweg Noord werd hij gecontroleerd en blies hij 560 ug/l. Na onderzoek bleek de man al een rijontzegging te hebben. Hij kreeg een dagvaarding. (05-134099)

ZUIDWOLDE Een 20-jarige autobestuurder uit Kerkenveld werd vannacht op de Hoofdstraat gecontroleerd. Hij blies 245 ug/l en werd bekeurd. (05-134111)

Politie houdt alcoholcontrole in Assen
ASSEN Afgelopen nacht werden er op verschillende lokaties in Assen alcoholcontroles gehouden. Bijna 1000 bestuurders verleenden hun medewerking aan door een blaasproef. Vijf bestuurders kregen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. (05-134132)

Politie bekeurt bestuurder crossauto
ORANJE Een 29-jarige uit Oranje afkomstige bestuurder van een crossauto werd gistermiddag bekeurd. De man reed over de openbare weg, het Oranjekanaal Zuidzijde, toen de politie hem wilde controleren. Door een willekeurig erf op te rijden en zich met zijn auto in een open schuur te verschansen probeerde de man de controle te ontlopen. Na overleg met het OM werd de man bekeurd voor het onverzekerd rijden, rijden zonder kentekenpapieren en het rijden zonder kentekenplaten. De auto werd inbeslaggenomen. (05-134009)

Inbraak in café
MEPPEL Afgelopen nacht werd er tussen 05.30 en 07.30 uur ingebroken in een café aan het Kerkplein. Er werd geld uit twee gokkasten en twee kluizen met inhoud weggenomen. Tevens werd er geld uit een spaarkast van klanten gestolen. (05-134174)

Politie houdt man aan terzake vernieling en bedreiging van politie EMMEN Een 24-jarige man uit Veenoord is gisteravond aangehouden omdat hij ervan verdacht wordt een boompje te hebben vernield en de politie te hebben bedreigd. De hulp van de politie was ingeroepen nadat medewerkers van de gemeente Emmen een vernieling aan een brug hadden verricht. Dit betrof de brug aan het Oranjekanaal tussen de Orvelterbrink en de Balingerbrink. Omdat er agressieve jeugd tijdens die reparatie aanwezig was, was men bang dat bij vertrek van de medewerkers de brug weer vernield zou worden. De politie trof een viertal jongeren aan waaronder de 24-jarige man uit Veenoord. Deze onder invloed van cocaïne en alcohol verkerende man bedreigde de politie en duwde agressief tegen een van de agenten. Ook bedreigde hij de politie. Omstanders verklaarden dat de man tevens een jonge boom vernield had. De man werd na aanhouding ingesloten. (05-134034)

Dader vernieling aangehouden door politie
NIEUW DORDRECHT Een 38-jarige bewoner van het Boekweitveld is gisteravond door de politie aangehouden terzake vernieling en bedreiging. Bij de man, die zich al geruime tijd ergerde aan het gedrag van de buren, sloegen de stoppen door nadat hij zich stoorde aan de luide muziek van de buren. Een ontstane discussie met de buren leidde tot het inslaan van de ruit van de voordeur van de buren. Tevens gooide de man drie grote stukken tegels over de schutting bij de buren. De man werd aangehouden en er is proces-verbaal opgemaakt. (05-134023)

Politie sluit onder invloed verkerende vrouw in EMMEN Een 47-jarige vrouw uit Emmen is gisteravond ter ontnuchtering ingesloten omdat ze zich hysterisch gedroeg en zwaar onder invloed over de Wilhelminastraat liep. De vrouw werd vanmorgen aangehouden omdat na onderzoek is gebleken dat ze meerdere fietsen en een bromfiets omgegooid had in het centrum van Emmen waarbij schade is ontstaan. De vrouw is bereid de schade te vergoeden. (05-134179)

Hoogevener door politie ingesloten
HOOGEVEEN Een zwaar onder invloed verkerende 18-jarige jongeman uit Hoogeveen is vannacht voor openbare dronkenschap bekeurd. De man werd door de politie liggend op de rijbaan van de Rembrandtstraat aangetroffen.

Politie bekeurt voor drinken op openbare weg
SCHOONOORD Een 19-jarige man uit Noord Sleen is vannacht op de Slenerweg bekeurd omdat hij in strijd met de APV een flesje bier op de openbare weg stond te nuttigen. (05-134127)

EELDE Twee 16-jarige jongens uit Peize zijn gistermiddag op de Helmstukken bekeurd omdat ze bier zaten te drinken op de openbare weg. (05-133981)

Man door politie aangehouden terzake belediging politie HOOGEVEEN Een 18-jarige Hoogevener werd vannacht in de Grote Kerkstraat aangehouden. De jongeman beledigde de surveillerende politie waarna hij werd aangehouden en ingesloten. Hij kreeg een dagvaarding. (05-134134)

Politie controleert taxis
MEPPEL In samenwerking met de Inspectiedienst Verkeer en Vervoer heeft de politie vannacht in Meppel en omgeving een taxicontrole gehouden. De taxichauffeurs werden gecontroleerd op het in het bezit hebben van de juiste papieren en er werd gebruik gemaakt van de lasergun. Er werd bekeurd voor: 4 x overschrijding snelheid(overschrijding van 25 tm. 36 km), 2 x niet juist invullen van werkmap, 1 x niet kunnen tonen van werkmap, 1 x 10 personen ipv. max. 7 personen vervoeren, 2 x chauffeurspas niet zichtbaar in taxi voeren, 1 x geen gebruik maken van de taxameter, 1 x geen keuringsbewijs van taxameter bij zich hebben, 2 x gladde achterbanden en 2 x afwijkende bandenmaat volgens opgave keuringsbewijs taxameter. (05-134119)

Eenzijdig motorongeval
ZWIGGELTE Een motorbestuurder reed vanmiddag door onbekende oorzaak tegen een in de berm staande boom van het Oranjekanaal NZ. Hierbij raakte de bestuurder en zijn vrouwelijke duopassagier gewond. Zij moesten in verband met verwondingen overgebracht worden naar het ziekenhuis. Tengevolge van het ongeval vloog de motor in brand. Verdere gegevens van het ongeval waren bij het maken van deze persberichten nog niet bekend.

Ron Reinds verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 08.00 uur.Tel. 06-52528707.

Dirk Neef neemt hierna de voorlichting over. Tel. 06-51557950.