Ingezonden persbericht
PERSBERICHT
----------
LIMBURGIA GASTRONOMICA 2005 - KASTEEL ERENSTEIN
Culinair topevenement in het Bourgondische Zuiden voor consument en professional. De alweer 4e editie van Limburgia Gastronomica heeft dit jaar een nieuwe sfeervolle locatie: Kasteel Erenstein te Kerkrade. De organisatie is wederom in handen van The Wine & Food Association. (o.a. uitgever van De ProefKrant, het wijnmagazine Proefschrift-Wine & Food Professional en www.thewinesite.nl)
Een keur aan kwaliteitswijnen en fijne gastronomische producten
Diverse leveranciers van kwaliteitswijnen en gastronomische topproducten stellen op zondag 24 en maandag 25 april de bezoekers in de gelegenheid hun wijnen, vleeswaren, vis, chocolade, kaas, truffels, kaviaar en schaal- en schelpdieren uit hun assortiment te proeven.
Een ideale gelegenheid om uw kennis over dergelijke producten te verrijken en kelders, wijnkaarten en menukaarten te complementeren.
Highlights van het evenement
* Masterclasses verzorgd door de 'fine fleur' van de gastronomie.
* Wijnen uit de top 10 van de ruim 100 voorgeproefde wijnen in combinatie met de beroemde Oosterscheldekreeft. Een speciale proeverij wordt verzorgd o.a. door Maurice de Coninck, die de bezoekers zal laten proeven hoe de verschillende bereidingswijzen van kreeft invloed hebben op de smaak van de wijnen en vice versa.
* Chablis in combinatie met schatten uit de zee, een workshop waarbij ziltigheid en mineralen centraal staan: oesters met een selectie uit de Chablis-proeverij met meer dan 80 wijnen.
* Speciale aandacht gaat uit naar Spanje naar aanleiding van de Proefschrift-special over Spanje van de maand april. Een selectie uit bijzondere wijnen en culinaire geneugten.
Overige programma-onderdelen
* Speciaal op zondag: lezing van Guido Nijssen, hoofdredacteur van Lekker, over kaas, vlees en vis van hoge kwaliteit.
* Gido van Imschoot komt zijn boek Tegen de stroom in presenteren; over bijzondere, eigenzinnige en karaktervolle wijnen.
* Tweede Zuid-Nederlandse Huiswijn Competitie 2005.
* Copa Jerez: competitie waarbij het gaat om de ultieme sherry-spijscombinatie.
* Persian Beluga Trophy: creatief met kaviaar op de vierkante centimeter.
* Palombini Patisserie Prijs - dé uitdaging voor wie het kopje 'koffie na' op een hoger plan wil brengen.
* Graham's Trophy: wedstrijd voor de echte portkenner.
* Masterclass met likeuren en genevers van Distilleerderij A. v. Wees / De Ooievaar.
Locatie:
Kasteel Erenstein, Oud Erensteinerweg 6, 6468 PC Kerkrade
Data: zondag 24 & maandag 25 april 2005
Openingstijden: dagelijks van 12.00 tot 17.00 uur
Meer informatie: www.thewinesite.nl (evenementen)
Toegang consument & professional:
- In de voorverkoop:
Via TicketService Nederland (www.ticketservice.nl, GWK's, grotere postkantoren en VVV's) of www.thewinesite.nl ¤ 7,50 p.p.
- Aan de kassa:
Voor de consument bedraagt de toegang aan de kassa tot Limburgia Gastronomica ¤12,50 p.p.
- Professionals:
Bezoekers die zich professioneel met wijn en gastronomie bezighouden kunnen het evenement gratis bezoeken. Men dient er rekening mee te houden dat om legitimatie gevraagd kan worden. (visitekaartje en/of KvK uittreksel)
----------
18/03/05 Noot redactie/ niet bestemd voor publicatie:
Voor beeldmateriaal, informatie en of lezersaanbiedingen kunt u contact opnemen met:
The Wine & Food Association, contact: Jan-Sebastian van Lissum en Tessa Jansen
T +31 (0)20 - 6251298 /F +31 (0)20 - 6245028 / E info@thewinesite.nl