Politie Zuid-Holland-Zuid

24/4 Hoeksche Waard

24-04-2005 - Weekendpersberichten district III

MAN LOOPT OP PROVINCIALEWEG
NUMANSDORP De politie heeft op 23 april op de provicialeweg N487 bij Numansdorp een 26-jarige man uit Numansdorp aangehouden. Hij liep midden op de weg en vormde een gevaar voor zichzelf en voor andere weggebruikers. Ondanks herhaald aandringen ergens anders te gaan lopen, bleef de man zijn weg vervolgen. Agenten hebben hem daarom aangehouden op grond van het niet voldoen aan een bevel of vordering. De man bleek verward.

VERKEERSONGEVAL
OUD-BEIJERLAND Bij een aanrijding tussen en motorfiets en een personenauto op de Jan van der Heijdenstraat op 22 april is de motorrijder gewond geraakt. De motorrijder, een 34-jarige man uit Rotterdam, wilde de personenauto, bestuurd door een 32-jarige man uit Oud-Beijerland, inhalen toen de 32-jarige op zijn beurt een auto wilde inhalen. Een botsing was het gevolg. De motorrijder liep een beenbreuk op en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

ALCOHOL
HEINENOORD Een 34-jarige automobilist uit Heinenoord is op 23 april op de Oud-Heinenoordseweg betrapt op rijden onder invloed. Hij kreeg een rijverbod van 4 uren.

MAN AANGEHOUDEN
OUD-BEIJERLAND Een 23-jarige man uit Oud-Beijerland is op 24 april op het Marsmanplein aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een inbraak in een winkel aan de Oost-Voorstraat op 16 april 2005. Bij deze inbraak werd niets weggenomen, maar bij twee eerdere inbraken wel. Op 16 april 2005 is voor de inbraak op dezelfde dag al een 25-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden. Uit het onderzoek dat daarop volgde, kwam de identiteit van de 23-jarige naar voren. De 25-jarige is op 19 april in vrijheid gesteld. De 23-jarige is voor verhoor ingesloten. Onderzocht wordt of beiden ook iets met de eerdere inbraken te maken hebben. Bij deze inbraken, die eind maart en half april plaatsvonden, werd geld buitgemaakt.

AANRIJDING
OUD-BEIJERLAND Bij een aanrijding tussen een personenauto en een fietser is de laatste gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op 23 april op de Burg. Diepenhorstsingel. Vermoedelijk verleende de 51-jarige automobilist uit Oud-Beijerland geen voorrang aan de 41-jarige fietser uit Oud-Beijerland toen de 51-jarige wilde afslaan en de rechtdoorgaande fietser over het hoofd zag. Een ambulance kwam ter plaatse; de fietser had een gekneusde voet.