Politie Twente

Persberichten Politie Twente 24 april 2005

Ageeth Doldersum: 053-4555588

Openlijke geweldpleging en mishandeling

Politie houdt vier verdachten aan tijdens feest op universiteitsterrein

Enschede

Politieagenten bevonden zich zondag 24 april omstreeks 02.00 uur op het terrein van de Universiteit Twente, waar een groot feest gaande was ter afsluiting van de batavierenrace. Er kwam een melding binnen dat er problemen zouden zijn op de Calslaan. Een 24-jarige man uit Eindhoven vertelde de agenten dat een man hem even daarvoor een kopstoot had gegeven. De 24-jarige had de man aangesproken op zijn gedrag nadat hij richting een meisje een opmerking had gemaakt. De man had eerst de 24-jarige een kopstoot gegeven en had vervolgens om zich heen geslagen, waarbij hij een 25-jarige Enschedeër had geraakt. Beiden hadden een lichte verwonding en gaven aan aangifte te willen doen. Politieagenten hielden de verdachte, een 27-jarige man uit Enschede, hierop aan. Hij is voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-049986)

Om 03.50 uur werd gemeld dat een jongen mishandeld zou zijn aan de Drienerlolaan in Enschede. Politieagenten troffen daar even later een 15-jarige jongen uit het Duitse Bissendorf. Hij vertelde dat een man een brandende sigarettenpeuk bij zijn oog had uitgedrukt en dat hij inmiddels in de poli van het ziekenhuis was behandeld. Gelukkig heeft de sigaret de onderzijde van het oog geraakt waardoor de jongen, nadat het oog gespoeld was, het ziekenhuis na behandeling weer kon verlaten. De verdachte, een 35-jarige man uit Enschede, was nog binnen en werd door politieagenten aangehouden en in de politieauto geplaatst. Toen de vrienden van verdachte in de gaten hadden dat hij was aangehouden, kwamen zij naar buiten en probeerden de verdachte uit de auto te trekken. Politieagenten, beveiligingsmedewerkers en een paar medewerkers van de Koninklijke Marechaussee probeerden de groep te verwijderen. Dit ging met enig verzet gepaard waarbij twee beveiligingsmedewerkers werden geslagen. Twee verdachten werden hiervoor aangehouden te weten mannen uit Enschede van 20 en 23 jaar.
De drie verdachten zijn voor nader verhoor opgesloten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-050025)

Rijden onder invloed

Automobilist heeft zodanig veel alcohol gedronken dat hij zijn rijbewijs moet inleveren

Almelo

Almelo

Zondag 24 april zagen surveillerende politieagenten rond 05.00 uur een auto de Holtjesstraat in Almelo inrijden, waar een gesloten verklaring geldt. Bij controle bleek de bestuurder, een 26-jarige man uit Almelo, onder invloed van alcohol te verkeren. De agenten hielden hem aan en ademanalyse op het politiebureau gaf een uitslag van 1,87 promille. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd, proces-verbaal opgemaakt. (05-050036)

Diefstal uit auto

Politie houdt jongen aan op verdenking van diefstal uit een auto

Enschede

Zondag 24 april omstreeks 05.20 uur hield de politie een 17-jarige jongen uit Enschede aan op de Lipperkerkstraat in Enschede. Medewerkers van een bedrijf aldaar hadden gezien dat een jongen in een auto van een van de medewerkers zat. Zij hielden de jongen aan en belden de politie.
Nader onderzoek wees uit dat uit de auto van de medewerker, een 61-jarige man uit Enschede, een het frontje van de autoradio was gestolen. Deze werd even later elders op het terrein aangetroffen. De 17-jarige verdachte is voor verhoor opgesloten. Nader onderzoek volgt. (05-050056)

Verdachte aangehouden

Politie houdt verdachte aan nadat hij meerdere keren een jongen had getrapt

Oldenzaal

Surveillerende politieagenten zagen zondag 24 april omstreeks 03.20 uur een groep jongens staan op de Markt in Oldenzaal. Zij bleken onenigheid te hebben. Eén van de jongens viel op de grond waarna de agenten zagen dat een andere jongen hem meerdere keren tegen zijn hoofd trapte. Zij hielden de verdachte, een 17-jarige Oldenzaler, hierop aan. Het slachtoffer, een 15-jarige jongen uit Losser, deed aangifte op het politiebureau. Hij was duizelig en had pijn aan zijn hoofd, waarop hij per ambulance voor onderzoek naar het ziekenhuis werd overgebracht. De 17-jarige jongen is voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-050006)

Fietsen vernield

Politieagenten houden een man aan nadat deze fietsen had vernield

Enschede

Politieagenten bevonden zich zondag 24 april omstreeeks 03.45 uur op de Bolwerkstraat in Enschede en zagen dat een man tegen een aantal fietsen aantrapte waardoor deze op de grond vielen, en vervolgens een fiets pakte en deze op de grond gooide. Zij hielden de verdachte, een 20-jarige man uit Enschede, aan. De verdachte is voor nader onderzoek opgesloten. Of er veel schade aan de fietsen is ontstaan en wie de eigenaars van de desbetreffende fietsen zijn, is nog niet bekend. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-050019)

Verdachten aangehouden

Politie houdt twee mannen aan nadat één van hen weigert te vertrekken en de ander de agenten beledigt

Oldenzaal

Zondag 24 april omstreeks 04.10 uur waren politieagenten op de Deurningerstraat in Oldenzaal bezig met het uitschrijven van een bon voor wildplassen. Een aantal vrienden van de "wildplasser" begonnen zich ermee te bemoeien. De agenten vroegen hen weg te gaan. Een van hen, een 19-jarige Oldenzaler, bleef dit weigeren en werd hierop aangehouden. Een tweede man, eveneens 19 jaar en afkomstig uit Oldenzaal, vond het nodig de agenten uit te schelden. Hij werd wegens belediging aangehouden. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-050037)

Eenzijdig ongeval onder invloed

Automobilist veroorzaakt aanrijding en blijkt onder invloed van alcohol

Den Ham

Een 22-jarige man uit Den Ham reed zaterdag 23 april rond 22.30 uur op de Marleseweg in zijn woonplaats. In een bocht verloor hij de macht over het stuur en kwam met de auto tegen de brugleuning (Linderbeek) tot stilstand. De auto raakt zwaar beschadigd. Bij controle bleek de 22-jarige bestuurder onder invloed van alcohol, waarop politieagenten hem aanhielden. Ademanalyse gaf een uitslag van 2,07 promille. Dit betekende voor de 22-jarige bestuurder een proces-verbaal en invordering van het rijbewijs. (05-049969)

Inbrekers overlopen

Politie zoekt getuigen

Losser

Zondag 24 april kwam omstreeks 03.15 uur een melding binnen van een inbraak bij de Losserhof aan de Oldenzaalsestraat in Losser. Twee getuigen waren even daarvoor het hoofdgebouw binnengegaan en hadden twee inbrekers overlopen. De twee zijn vervolgens weggerend in de richting van de Oldenzaalsestraat. Vermoedelijk hadden zij daar een vervoermiddel staan.
Een deur van het pand bleek met geweld te zijn opengebroken. De buit bestond onder meer uit een nog onbekend geldbedrag.

Van beide daders bestaat slechts een summier signalement. Eén van hen is een jongen/man met een mager postuur. Hij was gekleed in een zwarte trui met capuchon, een donkere broek en sportschoenen. De tweede dader is een jongen van ongeveer 16 jaar, lengte ongeveer 1.65/1.70 meter, met een normaal postuur en zwarte wenkbrauwen. Ook hij droeg een zwarte trui met capuchon en een donkere broek.
Veel mensen gaan in Oldenzaal stappen en op genoemd tijdstip weer terug naar Losser. Mogelijk dat zij iets gezien hebben. Getuigen worden verzocht met de Politie Twente, afdeling Losser, contact op te nemen via het nummer 0900-8844. (05-050024)

Winkeldief aangehouden

Man gaat er vandoor nadat hij op diefstal was betrapt

Enschede

Zaterdag 23 april kwam rond 20.00 uur een melding binnen van een winkeldiefstal aan de Burgemeester M. van Veenlaan in Enschede. Een getuige had even daarvoor gezien dat een man een aantal blikjes bier had weggenomen en zonder deze te betalen langs de kassa liep. Hij alarmeerde het winkelpersoneel. Men probeerde de man nog aan te houden maar dit lukte niet. De man was erg agressief en bedreigde de getuige verbaal met de dood. De dader ging er vervolgens vandoor. De getuige volgde hem en zag dat hij in de richting van de Zuidhollandlaan liep.
Politieagenten vervolgden het onderzoek. Op aanwijzing van een andere getuige, die gezien had dat de man een flatgebouw was binnengegaan aan de Zuidhollandlaan, hielden de agenten de verdachte even later aan. De man, een 37-jarige Enschedeër, is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-049893)

Aanhouding na vernield

Man vernielt een ruit van een woning en wordt door de politie aangehouden

Almelo

Zondag 24 april hield de politie omstreeks 01.15 uur aan de Parallelweg in Almelo een 45-jarige man uit Vroomshoop aan nadat hij even daarvoor in diezelfde straat een ruit van een woning had vernield. Het gaat hierbij om de woning van zijn 47-jarige vriendin. Beiden hadden onenigheid gehad.
De 45-jarige man is voor nader verhoor opgesloten.Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-049967)

Automobilist aangehouden

17-jarige jongen neemt zonder toestemming de auto van zijn vader mee, hetgeen hem duur komt te staan

Hengelo

Surveillerende politieagenten zagen zondag 24 april omstreeks 02.45 uur op de Mr. P.J. Troelstrastraat in Hengelo een auto door rood licht rijden. De agenten reden achter de auto aan en zagen dat de bestuurder op een gegeven moment rechtsaf de Leusveenweg inreed, waar een gesloten verklaring geldt. Op de Sparweg reed de bestuurder zichzelf vast omdat dit een doodlopende straat is. De bestuurder bleek woonachtig te zijn in Hengelo en nog maar 17 jaar te zijn. Hij gaf in eerste instantie een ander geboortejaar op en zei dat hij wel een rijbewijs had.
De jongen werd aangehouden en voor verhoor naar het politiebureau overgebracht. Hij werd voor de diverse feiten bekeurd en vervolgens thuis bij zijn ouders afgeleverd. De jongen bleek zonder toestemming de auto van zijn vader te hebben meegenomen.
(05-049996)

Winkeldieven opgepakt

Alert winkelpersoneel wijst politie op verdachte personen

Enschede

Zaterdagmiddag hield de politie omstreeks 14.10 uur in de Kalanderstraat in Enschede twee mannen aan op verdenking van winkeldiefstal.
Personeel van een winkel aan de Kalanderstraat in Enschede had de politie op de twee mannen gewezen, die zich verdacht in het centrum ophielden. Op aanwijzing van het winkelpersoneel zagen de agenten de twee mannen lopen. Toen zij een andere winkel aan de Kalanderstraat uitkwamen, werden zij door de agenten gecontroleerd. In de tas die één van de verdachten bij zich had, werden diverse goederen aangetroffen, die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Al snel werd duidelijk dat een deel van de goederen gestolen was bij de winkel, die de verdachten even daarvoor hadden bezocht. De twee verdachten, een 21-jarige man uit Almelo en een 20-jarige man uit Gilze en Rijen, werden aangehouden. Een van hen probeerde nog te ontkomen door hard weg te rennen maar kon even later toch aangehouden worden. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de andere aangetroffen goederen. (05-049773)

Veelpleger aangehouden

Aangehouden verdachte blijkt veelpleger te zijn

Enschede

Zaterdagmiddag 23 april werd de politie omstreeks 16.40 uur gevraagd te komen naar een winkel aan de Kalanderstraat in Enschede. Winkelpersoneel vertelde dat zij even daarvoor door een paar klanten waren gewezen op een man, die een tas met flesjes parfum had volgeladen en steeds om zich heen keek. Toen de man in de gaten had dat personeel naar hem keek, zette hij de tas bij de uitgang van de winkel naast een alarmpoortje en liep de winkel uit. Hij bleef echter voor de winkel heen en weer lopen, vermoedelijk om de tas alsnog weg te nemen, waarop de politie werd gealarmeerd.
Politieagenten hielden de verdachte, een 43-jarige Enschedeër, voor de winkel aan wegens poging tot diefstal. Omdat de 43-jarige man een veelpleger is, is hij in verzekering gesteld en opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-049821)

Aanhoudingen na winkeldiefstal

In auto van verdachten worden meerdere goederen aangetroffen, die mogelijk van diefstal afkomstig zijn

Hellendoorn

Zaterdagmiddag 23 april hield de politie rond 17.30 uur een 48-jarige man uit Almelo en zijn 13-jarige zoon aan nadat zij diverse goederen uit een winkel aan de Dorpsstraat in Hellendoorn hadden gestolen. De twee hadden zich verdacht in de winkel opgehouden. Zij verlieten de winkel nadat zij slechts enkele artikelen bij de kassa hadden afgerekend. De inmiddels gealarmeerde politie trof bij controle in hun tas meerdere uit de winkel afkomstige goederen aan en hield beide verdachten aan. In de auto, waarmee de twee gekomen waren, werden diverse goederen aangetroffen, die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. De twee verdachten zijn in verzekering gesteld en voor verhoor opgesloten. Nader onderzoek volgt. (05-049862)

Fietser gewond

Vrouw komt met haar fiets ten val na botsing met naast haar rijdende fietser

Oldenzaal

Zaterdagmiddag 23 april kwam rond 14.30 uur een melding binnen van een ongeval op de kruising Berkstraat/Titus Brandsmastraat in Oldenzaal. Een echtpaar fietste naast elkaar op de Titus Brandsmastraat. Op de kruising fietste één van hen rechtdoor terwijl de ander linksaf sloeg. Hierdoor raakten beide fietsen elkaar en kwam de vrouw, een 60-jarige Oldenzaalse, ten val. Zij liep letsel aan haar hoofd op en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (05-049775)

Drie gewonden

Drie personen raken gewond bij ongeval, waarbij drie auto's betrokken zijn

Enschede

Zaterdag 23 april vond omstreeks 17.10 uur een ongeval plaats op de kruising Hogeveldweg/Lonnekerweg in Enschede.
Een 41-jarige man uit Enschede reed met zijn auto plus aanhanger op de Lonnekerweg (=voorrangsweg). Toen hij bovengenoemde kruising naderde, zag hij zowel links als rechts op de Hogeveldweg een auto staan. Beide auto's stonden stil voor de kruising. Plotseling trok de auto die voor hem van links stond, op en reed de kruising op. Deze auto werd bestuurd door een 56-jarige man uit Enschede en bij hem in de auto zaten twee meisjes van resp. 16 en 9 jaar.
De 41-jarige man remde maar kon niet voorkomen dat hij de auto vol in de flank raakte. De 56-jarige man schoot hierdoor met zijn auto door naar de overkant van de weg, waar de auto in aanrijding kwam met de daar stilstaande auto, bestuurd door een 59-jarige man uit Enschede. Na deze aanrijding belandde de auto van de 56-jarige man achterwaarts in de greppel.
Zowel de 56-jarige man en de twee meisjes raakten gewond. Omdat één van de meisjes bekneld raakte, werd door de brandweer het dak afgeknipt. De drie werden met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.
De bestuurders van beide andere auto's bleven ongedeerd. (05-049855)

Letsel bij aanrijding

Veroorzaker blijkt onder invloed van alcohol te zijn

Enschede

Zaterdag 23 april vond omstreeks 20.40 uur een kop-staart aanrijding plaats op de Burgemeester M. van Veenlaan in Enschede. Een 52-jarige automobilist uit Enschede had te laat in de gaten dat de auto voor hem, bestuurd door een 36-jarige man uit Enschede, remde met als gevolg een aanrijding. De 36-jarige man klaagde over pijn in zijn nek en rug. De brandweer heeft het dak van zijn auto verwijderd teneinde hem uit de auto te bevrijden. De 36-jarige werd vervolgens voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Beide auto's werden afgesleept.
De politie hield de 52-jarige bestuurder aan nadat bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Ademanalyse gaf een uitslag van 2,92 promille. Het rijbewijs van de man is ingevorderd, proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-049911)

---- --