Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 24 april 2005

Nog geen duidelijkheid over oorzaak brand Heinsiusstraat

TILBURG De politie heeft nog duidelijkheid over de oorzaak van de brand in de Heinsiusstraat in Tilburg. Bij deze brand, die gistermorgen rond kwart voor zeven uitbrak raakte een 53-jarige man zwaar gewond. Hij is met een helikopter naar een ziekenhuis in Rotterdam vervoerd, waar de man verder wordt verpleegd. Omdat er voor de woning aan de Heinsiusstraat instortingsgevaar is, heeft de Technische recherche van de Politie Midden en West Brabant nog geen onderzoek naar de oorzaak van de brand kunnen doen.

Politie haalt automobilisten met drank op van de weg

TILBURG Vannacht om tien voor halfvijf hebben agenten aan de Spoorlaan in Tilburg een 18-jarige man uit Oisterwijk aangehouden. De man was betrokken geweest bij een aanrijding in de Parkeergarage Tivoli en als de politie de man laat blazen, bleek dat hij met te veel gedronken had. In het politiebureau blies de man 1.25 promille. Het rijbewijs van de Oisterwijker is door de politie ingevorderd. De man kreeg een rijverbod van 5 uur en de politie maakt proces-verbaal op.

TILBURG Aan de Le Sage Ten Broekstraat in Tilburg hebben agenten vannacht, even voor drie uur, een 21-jarige man uit Tilburg aangehouden. Bij controle bleek dat de man met te veel drank op achter het stuur van zijn auto zat. In het politiebureau blies de man 1.70 promille. In verband met dit hoge alcoholpromillage heeft de politie het rijbewijs van de man ingevorderd. Verder kreeg hij een rijverbod van 8 uur en maakt de politie tegen de Tilburger proces-verbaal op.

TILBURG Gisteravond rond halfacht hebben agenten aan de Groenstraat in Tilburg een 50-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man was aan de Groenstraat betrokken bij een aanrijding en bij het wegrijden reed hij tegen een geparkeerde auto aan. De man die weg wilde rijden werd door buurtbewoners tegen gehouden en aan de gewaarschuwde politie overgedragen. De man bleek flink onder invloed van alcohol. In het politiebureau blies hij iets meer dan 2.60 promille. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en de politie legde de man een rijverbod van 15 uur op. Er wordt tegen de Tilburger proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt winkeldieven aan

TILBURG Een 17-jarige jongen uit Tilburg is gistermiddag om tien voor halfdrie in de Heuvelstraat aangehouden. Hij wordt verdacht van de diefstal van oorbellen uit een winkel in de Heuvelstraat.

TILBURG Een 47-jarige Tilburgse vrouw is gistermiddag om tien voor halfvijf aangehouden omdat zij in een winkel aan de Westermarkt betrapt werd bij de diefstal van verschillende goederen ter waarde van ruim 100 euro. Bij onderzoek dor de politie bleek de vrouw in een andere winkel aan de Westermarkt in Tilburg ook nog snoepgoed had gestolen. De gestolen goederen heeft de politie ingenomen en met een dagvaarding werd de vrouw na het politieonderzoek weer in vrijheid gesteld.

Binnenbrand in Goirle

GOIRLE Gistermiddag om drie uur brak er brand uit in een woning aan de melkweg in Goirle. Bij het uitbreken van de brand bevond zich de 31-jaruige bewoonster nog in de flatwoning. Zij werd door de brandweer uit haar benarde positie bevrijd. De brandweer haalde ook nog een hond en zes ratten die in een kooi zaten uit het huis. Bij het eerste onderzoek is vast komen te staan dat de brand in een slaapkamer van de woning is ontstaan, waarna de brand zich uitbreidde naar de achterzijde van de woning. Over de oorzaak van de brand is op dit moment nog niets te zeggen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Politiehond Max pakt voortvluchtige jongen uit Tilburg

TILBURG Aan de Sullivandreef in Tilburg heeft de politie gistermorgen om tien voor halftwaalf een 17-jarige jongen uit Tilburg opgepakt. De aanhouding van de Tilburger was door de Officier van Justitie te Breda bevolen omdat hij ervan verdacht wordt betrokken te zijn bij een openlijke geweldpleging. Gistermorgen even voor elf uur werd de Tilburger door agenten aangetroffen in een auto aan de Verhulstlaan in Tilburg en als de politie naar zijn personalia vraagt geeft hij een valse identiteit op. Omdat de agenten twijfelde aan de juistheid van zijn personalia werd dit gecheckt maar gaat de jongen in kwestie er vandoor. Hierop; wordt diensthond Max gesteld en met behulp van Max kan de Tilburgse jongen worden aangehouden. Bij de aanhouding liep hij verwondingen aan het rechter been op en deze werden behandeld in een Tilburgs ziekenhuis. Bij onderzoek bleek de Tilburgse jongen een vervalst Belgisch paspoort bij zich te hebben. Dat is door de politie in beslag genomen.

Aanhoudingen tijdens horecatoezicht

TILBURG Vannacht om kwart voor vijf hebben agenten aan de Spoorlaan in Tilburg een 19-jarige man uit Breugel aangehouden. Hij wordt verdacht van de mishandeling van een 29-jarige Goirlenaar. De man uit Breugel viel de 17-jarige vriendin van de Goirlenaar lastig als het slachtoffer daar een opmerking over maakt krijgt hij klappen. Surveillerende agenten die de vechtpartij zagen renden er op af en konden de boosdoener aanhouden.

TILBURG Vannacht om halfdrie hebben agenten aan het Piusplein in Tilburg twee mannen uit Nijkerkerveen aangehouden. De mannen zijn beiden 35 jaar oud en worden verdacht van de mishandeling van een 41-jarige Tilburger. Deze man was een bevriende portier van een horecagelegenheid te hulp gesprongen omdat die problemen had met een klant die niet binnen mocht. De Tilburger kreeg hierop klappen met een boksbeugel. De politie heeft vannacht van het slachtoffer een uitgebreide aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in. Tijdens de wanordelijkheden die hierdoor op het Piusplein ontstonden heeft de politie nog een man aangehouden die zich uitdagend gedroeg. Dat was een 33-jaruige man uit Tilburg, die na onderzoek met een proces-verbaal op zak weer in vrijheid werd gesteld.

TILBURG Een 21-jarge man uit Drunen is vannacht om vijf over drie op de Heuvelring in Tilburg aangehouden, omdat hij kort voor zijn aanhouding een 26-jarige man uit Tilburg, die als portier bij een horecazaak werkt, bedreigde. De Drunenaar werd door de portier uit de zaak gezet nadat hij had gevochten.

Agenten pakken Tilburger op met gestolen goederen

TILBURG Vannacht om halftwee hebben agenten aan de Spoorlaan in Tilburg een 38-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man werd op de Spoorlaan door de politie aangetroffen. Hij had een tas bij zich waarin zich waarin zich allerlei computerspullen bevonden van een school in Brussel. Omdat deze goederen zeer waarschijnlijk van diefstal afkomstig zijn heeft de politie deze in beslag genomen. Er wordt een nader onderzoek in gesteld naar de herkomst van de goederen, temeer daar de goederen in bezit waren van een veelpleger.

Auteur: Carel Bouman