Stadsdeel Zeeburg

Persbericht 22-04-'05: Telefonisch Meldpunt Zorg en Overlast

Het Meldpunt Extreme Overlast in Zeeburg wordt uitgebreid. Vanaf heden kunnen bewoners en organisaties ook hun zorg uitspreken bij het meldpunt. Hiermee verandert de naam in Meldpunt Zorg en Overlast. Bewoners en organisaties kunnen het meldpunt bellen als zij bezorgd zijn om een bewoner die mogelijk hulp nodig heeft vanwege psychiatrische, verslavings- of sociale problemen, zoals huiselijk geweld. Het telefoonnummer blijft er ook om melding te maken van ernstige (buren)overlast zoals lawaai, stank, vervuiling of agressie.

Bereikbaarheid
Het Meldpunt Zorg en Overlast is iedere maandag, dinsdag en donderdag van 9.30 tot 12.30 uur bereikbaar op het telefoonnummer (020) 463 50 60. De meldingen worden vertrouwelijk behandeld. Bij afhandeling van de melding werkt het stadsdeel samen met:

* de GG&GD

* de politie

* geestelijke gezondheidszorg De Meren

* Amsterdam Thuiszorg

* de Jellinek

* MDSO

* stichting Vrouwenopvang Amsterdam

* justitie

* woningcorporaties

Het stadsdeel voert overleg met deze instellingen en maakt en bewaakt de afspraken die moeten leiden tot een oplossing voor de overlast en/of zorg.

Netwerk meldpunten
De uitbreiding van het Meldpunt Zorg en Overlast vloeit voort uit het bestuursakkoord Stad en Stadsdelen 2002-2006 om in alle stadsdelen van Amsterdam een meldpunt te hebben waar bewoners hun klachten en zorgen kunnen uiten. Een netwerk van professionele instellingen probeert een vangnet voor iedere bewoner met zorg- of welzijnsproblemen te zijn. Op deze manier zorgt stadsdeel Zeeburg er, samen met de professionele instellingen, voor dat deze bewoners kunnen blijven deelnemen aan de samenleving.

Ondertekening convenant
Op 28 april 2005 om 15.00 uur ondertekenen stadsdeelwethouder Dennis Straat en de partners het convenant in de raadzaal van het stadsdeelkantoor. Hiermee onderstrepen zij de samenwerking. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.