FNV

Principeakkoord over cao bij Fortis Bank `goed voorbeeld'

Voor de zevenduizend werknemers van Fortis Bank Nederland is donderdag een principeakkoord gesloten over een nieuwe cao voor 2005. FNV Bondgenoten is tevreden met de afspraken over loon, pensioen, werkzekerheid en aanvulling in het tweede ziektejaar.

"Na lang onderhandelen hebben we in grote lijnen gekregen waar we om hebben gevraagd", zegt vakbondsbestuurder Willem-Jan Boot. "Het zou mooi zijn wanneer andere financiële instellingen dit voorbeeld zouden volgen. Het gaat goed in de financiële dienstverlening, ook met Fortis. Het zou verbazingwekkend zijn geweest als ze niet aan onze eisen hadden voldaan."

De loonsverhoging komt uit op 1,25 procent, verdeeld over 1,1 procent in de schalen en 0,15 procent in een belastingvrije reiskostenvergoeding.

Verder is afgesproken dat de huidige kosten voor het prepensioen via het ouderdomspensioen worden teruggeploegd, zodat eerder stoppen met werken fiscaal mogelijk blijft.

Ook krijgen werknemers in het tweede ziektejaar een aanvulling tot honderd procent van het salaris. Mits ze voldoende inspanning hebben geleverd om weer aan de slag te komen.

In de nieuwe cao is ook een regeling opgenomen voor als de bank werk naar het België verplaatst. In dat geval kunnen de betreffende werknemers op vrijwillige basis meeverhuizen. Als ze niet meewillen, vallen ze onder het permanente sociaal plan. Daarin is opgenomen dat niemand in de WW belandt.

Voor de betreffende werknemers is een uitgebreid outplacementtraject, met als doel elders aan een baan te komen. Ze worden via een detacheerder bij andere bedrijven geplaatst. Als vangnet daaronder is er nog de mogelijkheid om in vaste dienst te komen van de detacheerder.