GTI NV

Reorganisatie GTI Utiliteit Zuid onontkoombaar

Bunnik / Oisterwijk , 21 april 2005

GTI nv zal de komende maanden in haar vestiging GTI Utiliteit Zuid bv ingrijpende reorganisatiemaatregelen doorvoeren die zullen leiden tot het gedwongen ontslag van 212 medewerkers (bij GTI Utiliteit Zuid werken momenteel 680 medewerkers, bij GTI in totaal 9000 medewerkers). De maatregelen worden getroffen om te komen tot een efficiëntere bedrijfsvoering en een structurele rendementsverbetering, waardoor de werkgelegenheid van de overige medewerkers (455 FTE) kan worden gewaarborgd en de continuïteit van het bedrijf kan worden gegarandeerd.

De reorganisatie zal leiden tot het vervallen van 266 arbeidsplaatsen, wat resulteert in gedwongen ontslag voor 212 van de medewerkers. De vestigingen Eindhoven, Tilburg en Roosendaal zullen worden gesloten. Door het openen van satellieten, locaties die dienen als uitvalsbasis voor de medewerkers, zal de lokale aanwezigheid in de regio blijven gewaarborgd. Voor de toekomst zal GTI Utiliteit Zuid haar volume in projectenwerk aanzienlijk terugbrengen en haar relatiegerichte activiteiten op het gebied van technisch onderhoud, service en beheer (TOS), multidisciplinaire projecten, large accounts, utilitaire automatisering en modulair bouwen verder uitbouwen. Daarmee ontstaat een bedrijfsvorm die beter aansluit bij de wensen van de klanten, de ontwikkelingen in de installatiemarkt en het landelijke GTI-beleid.

De Ondernemingsraad en de medewerkers van het bedrijf zijn vandaag over de gevolgen van de reorganisatie op de hoogte gebracht. De directie van GTI treedt vanaf dinsdag 26 april in overleg met de vakverenigingen om op korte termijn overeenstemming te bereiken over een sociaal plan voor de betrokken medewerkers.

De resultaten van GTI Utiliteit Zuid staan al sinds enkele jaren zwaar onder druk. De economische recessie die rond 2001 is ingezet, heeft de marktomstandigheden in de installatiemarkt aanmerkelijk verslechterd. Daarbij hebben de opeenvolgende integraties en organisatiewijzigingen, die dit bedrijf de afgelopen jaren heeft ondergaan, geleid tot een verstoring in ons interne bedrijfsproces en de opbouw van het personeelsbestand. Dit alles heeft een onbedoeld, verhogend effect gehad op de kostprijs, met bijbehorend negatieve gevolgen voor de concurrentiepositie en het resultaat. Zonder structurele aanpassingen in de organisatie en het beleid zullen er geen verbeteringen optreden in deze situatie.

Nadere informatie is verkrijgbaar bij:
GTI nv, drs. Eric Koenen, lid Hoofddirectie
Kosterijland 50, 3981 AJ Bunnik; postbus 210, 3980 CE Bunnik telefoon: 030 656 94 57; fax: 030 656 94 15;
e-mail: info@gti-group.com; internet: www.gti-group.com