Gemeente Urk

Nieuwe bezienswaardigheden museum

Donderdag 21 april 2005 worden twee nieuwe bezienswaardigheden in museum Het Oude Raadhuis op Urk geopend. De wisseltentoonstelling ´Goed wat een Urker dragt` wordt geopend door mevrouw Koffeman-Korf. Burgemeester Schutte van Urk en burgemeester Baas van Enkhuizen onthullen de maquette van het eiland Urk rond 1920.

Wisseltentoonstelling

Door een aantal vrijwilligers is de tentoonstelling ´Goed wat een Urker dragt´ ingericht. In deze tentoonstelling laat het museum zien hoe nu eigenlijk de Urker klederdracht gemaakt wordt. En dan vooral hoe het in vroeger tijd ging. Ook wordt ingegaan op de functies/waarde van de diverse kledingstukken. In de expositieruimte wordt zowel een meneer als een mevrouw als het ware in de klederdracht gestoken. Stap voor stap wordt uitleg gegeven over de kledingstukken. Prachtige foto´s, voorbeelden en de klederdracht zelf mag natuurlijk niet ontbreken. Een mooie tentoonstelling die zeker de moeite waard is. De opening wordt verricht door mevrouw H. Koffeman-Korf . Zij is actief vrijwilliger van het museum en draagt nog dagelijks de Urker klederdracht.

Maquette eiland Urk

Dankzij een subsidie van het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft de Vereniging Vrienden van Urk enkele jaren geleden een maquette gekocht. Vervolgens is met veel vrijwilligers gewerkt aan deze maquette. Diverse kleine huisjes, bootjes en natuurlijk de bezienswaardigheden op Urk werden minuscuul geplaatst op de maquette. Het resultaat mag er dan ook zijn. De maquette geeft een beeld van het eiland Urk rond 1920. De maquette wordt aanstaande donderdag onthuld door burgemeester Schutte van de gemeente Urk en burgemeester Baas van de gemeente Enkhuizen.

Openingstijden museum

Museum Het Oude Raadhuis is in de periode april t/m september dagelijks (maandag t/m vrijdag) geopend van 10.00-17.00 uur. Op zaterdag is het museum geopend van 10.00-13.00 uur. In de zomermaanden is het museum ook op zaterdagmiddag geopend.